Bijeenkomst 75 jaar bevrijding gemeente Dinkelland

 

Beste inwoners van de gemeente Dinkelland,

Op 2 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de gemeente Dinkelland werd bevrijd. Sindsdien leven we in vrijheid en dat willen we vieren. Samen met u! Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners van Nederland op om in 2020 op grootse wijze te vieren dat we alweer driekwart eeuw in vrijheid leven, maar ons daarbij ook te realiseren dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Dat betekent dat ook inwoners van de gemeente Dinkelland worden uitgedaagd om samen een fantastisch vrijheidsfeest te organiseren. Een evenement waarbij naast het vieren van vrijheid ook het gesprek op gang wordt gebracht over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en vrijheid voor nu en in de toekomst. Waarbij verhalen over oorlog en vrijheid worden opgehaald en nieuwe tradities om de vrijheid te vieren worden omarmd. Als gemeente willen we u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij het neerzetten van een fantastisch feestprogramma in alle kernen. Hoe? Daarover willen we graag met u in gesprek.

Daarom nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst op 20 juni in het gemeentehuis van Dinkelland, van 19:30 – 22:00 uur. Op deze avond is er volop ruimte om hierover van gedachten te wisselen en inspiratie op te doen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u al een concreet idee? Meldt u zich dan aan door een mailtje te sturen naar g.wehkamp@noaberkracht.nl Wij hopen u dat u erbij bent!

Met vriendelijke groet, Burgemeester John Joosten


Optreden slagwerkgroep Amicitia i.s.m. muziekvereniging Fleringen bij de Haarm├╝hle in Altst├Ątte.

De slagwerkgroep van Amicitia speelt op de Tweede Pinksterdag 10 juni mee met het optreden dat de muziekvereniging uit Fleringen geeft bij de Haarmuhle in Altstätte.

We gaan daar met de bus naar toe en als er mensen (zowel leden als niet-leden) mee willen, dan kan dat. 

De bus staat om 12.45 uur bij Haamberg voor het inladen van de instrumenten . 

13.00 Uur vertrek via Fleringen naar Alstätte. 

Concert zal plaatsvinden tussen 15.00-17.30 met een half uur pauze.

Na afloop is er een uitgebreid eten. Voor alle muzikanten van die middag wordt dat aangeboden, voor de rest wordt 10 euro bijdrage gevraagd. 

Vertrek terug staat rond 19.30 uur gepland.

Verwacht 20.30 uur terug in Tilligte. 

Graag zo snel mogelijk doorgeven als men mee wil met de bus en of men ook mee wil eten.

 

               


Subsidie toekenning voor ZorgSaam Tilligte

Impuls Vakantieactiviteiten Samen Ouder kent 3000 Euro toe

Stichting Dorpsraad Tilligte heeft een bijdrage toegekend gekregen om in de vakantieperiode samen met ouderen groepsactiviteiten te organiseren, zodat zij hun sociale netwerk kunnen onderhouden en actief blijven. Om dit te bewerkstelligen worden door de werkgroep ZorgSaam Tilligte diverse activiteiten voorbereid. Hierbij valt te denken aan een dagtocht, midzomerdiner, bewegingsoefeningen, een spellen-/vakantiemiddag, tochten met een duofiets en een voorlichtingsmiddag.

Verdere communicatie omtrent deze activiteiten zal plaatsvinden via Dinkelland Visie en de andere gebruikelijke kanalen.

Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.

                   


A.s. zondag kampioenswedstrijd van DTC'07 tegen La Premiere 1 uit Almelo

Aanstaande zondag is het zover, de kampioenswedstrijd van DTC '07 1 tegen La Premiere 1 uit Almelo.
Mocht DTC '07 1 winnen dan mogen zij zich de kampioen van de 5e klasse A noemen.
Natuurlijk hopen de jongens op heel veel support van de mensen uit Lattrop en Tilligte dus daarom wordt er een supportersbus geregeld naar Almelo.

Geef je op !!

Let op : de bus vanaf Tilligte vertrekt vanaf Cafe Haamberg.

06-20507678 of wedstrijdsecretariaatsenioren@dtc07.nl

 

 

 

 

 


Een biertje tussen de koeien

Lange tijd werd er al over gediscussieerd door de vaste gasten van Koapman: het zou toch wel mooi zijn een keer een biertje te drinken tussen de koeien van café-eigenaar Hans Haamberg, in plaats van in het café. Zondagochtend was het zover: samen met Hans en zijn koeien werd er in de wei aan de Ootmarsumsestraat een biertje gedronken.

Er was een statafel meegenomen en de koeien stonden nieuwsgierig mee te kijken naar hetgeen zich afspeelde in de wei. Ook de fietsers en automobilisten die langs de wei reden wisten niet wat ze zagen. Een geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is!