Klootschietmarathon Ons Streven Tilligte

De K.V. “Ons Streven” Tilligte organiseert wederom haar jaarlijkse KloatschéétersMarathon. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 17 augustus 2019. Aan dit toernooi kan worden deelgenomen door alle georganiseerde en niet-georganiseerde kloatschééters, klootschieters en recreanten. Tevens worden wederom onze Duitse sportgenoten uitgenodigd. Deze dienen echter Nederlands materiaal te gebruiken tijdens de wedstrijd.

Hieronder vallen ook de blauwe NK-kloot en de Ierse stalen kloot.

Het af te leggen parcours bestaat geheel uit goede asfaltwegen. De lengte is ongeveer  9,5 kilometer. Voor de dames, veteranen,  vrije, bedrijven en de 4e klasse heren is de lengte van het parcours 2 km korter.

Startschema is als volgt:

8.25 uur Opening
8.30 uur Start 3e Klasse Heren (ronde 9,5 km)
9.15 uur Start 4e Klasse Heren (ronde 7,5 km)
9.45 uur Start 2e Klasse Heren (ronde 9,5 km)
10.30 uur Start Veteranen Klasse (ronde 7,5 km)
11.15 uur Start Cup Klasse Heren (ronde 9,5 km)
12.00 uur Start Vrije en bedrijven Klasse (ronde 7,5 km)
13.00 uur Start beide Dames klassen (ronde 7,5 km)

In elke klasse zijn fraaie prijzen  te winnen, terwijl voor de beste heren- en damesploeg een wisselbokaal beschikbaar is. En “last but not least” vindt u bij ons nog steeds de onnavolgbare gezelligheid na de wedstrijd in de tent.

Winnaar van de dag op de grote ronde wint €150,00, maar ook voor de overige winnaars zijn er fraaie bekers en geldprijzen te winnen.

Aanmelden kan alleen via internet, op  www.onsstreventilligte.nl. Hierop staat ook actuele informatie m.b.t. de Marathon vermeld.

Uw aanmelding dient voor 10 augustus 2019 bij het wedstrijdsecretariaat binnen te zijn.

Elk team dient te bestaan uit 3,4 of 5 spelers.

De organisatie behoudt zich het recht voor om in geval van twijfel over de klassenindeling een team naar eigen inzicht in te delen. Het inleggeld bedraagt € 10,-- per team en dient te worden voldaan bij aanmelding bij het wedstrijdsecretariaat op de wedstrijddag.

De medewerkersvergadering is op dinsdag 13 augustus om 20.00u in het clubgebouw. Donderdagavond wordt de tent opgezet.


Binnenhalen van de roggeschoven

Vorige week werd de rogge op ambachtelijke wijze geoogst met een zeis en met de graanmaaier. De rogge werd na het maaien in schoven gezet. Na een week vol zon (héél veel zon) en tropische temperaturen hebben de heren de roggeschoven weer binnengehaald met trekker en platte wagen. Een flinke inspanning tijdens deze tropische temperaturen, nadien werden de heren goed verzorgd met koffie en krentenstoet. 

Hieronder enkele foto's: 

 

 

 

 


Rogge maaien 2019 Tilligte

Vanmiddag heeft er op grond van de familie Brunninkhuis, aan de Frensdorferweg nabij de molen van Tilligte, het rogge maaien plaatsgevonden. 

Een fanatieke, maar ook ervaren, club kearls hebben deze klus geklaard. 

Prachtig om deze oude ambacht te zien, en zeker ook iets om in ere te houden.

Hieronder enkele foto's:

 

 

 


Nieuwe website Amicitia

Onze fantastische muziekvereniging Amicitia heeft nu een nieuwe website.

Nieuwsgierig geworden? U kunt ze vinden, op deze website via de button verenigingen --> Amicitia

of via www.amicitiatilligte.nl

 


Feestelijke Opening speelveld

Vanmiddag heeft onder prachtige weersomstandigheden de officiële opening van het vernieuwde speelveld in Tilligte plaatsgevonden. Voorzitter v.d. dorpsraad, Hans Haamberg heeft het welkoms woord verzorgd waarin hij alle sponsoren en leden van de werkgroep bedankte. Marlon Arends en Niels Borgerink hebben namens  het Rabobank coöperatiefonds een cheque overhandigt waarna wethouder Ilse Duursma van de gemeente Dinkelland het speelveld officieel geopend heeft. Door de inzet van vele personen, is dit prachtige speelveld ontstaan, waarvoor onze hartelijke dank. 

Het was een gezellige middag, mede door de aanwezigheid van de vele kinderen, opa’s en oma’s, buren en andere belangstellenden. De mascotte zorgde voor vertier en de kinderen werden getrakteerd op een ijsje, ranja en andere snoeperij. Onder het genot van een drankje werd deze prachtige middag afgesloten. 

Hieronder enkele foto's: 


Opening speelveld Tilligte a.s. vrijdag

Vrijdag a.s. komt wethouder Ilse Duursma naar Tilligte om daar ons prachtige nieuwe  speelveld bij de Multi Functionele Accommodatie Terra Nova officieel te openen. 

Een prachtig multifunctioneel omheind sportveldje, waarnaast reeds in gebruik genomen een speeltuin, een jeu de boules-baantje en een gezellige zithoek. 'Allemaal voor zowel jong als ouder Tilligte'. Het multifunctionele speelveld komt door de daarop aangebrachte belijning duidelijk naar voren. Al weer een geweldig initiatief in het kader van het leefbaar houden van ons dorp. De ligging van deze buitenspeel-accommodatie is niet ver van de basisschool, zodat die er eveneens gebruik van kan maken. 

U wordt hierbij uitgenodigd om samen met ons deze officiële opening te vieren, het programma ziet er als volgt uit: 

14.15 uur inloop

14.30 uur officiële opening door wethouder Ilse Duursma, samen met de kinderen van de basisschool. 

Aansluitend een hapje en een drankje.


Gouden dag voor TTV Koapman

Gouden dag voor de touwtrekkers van Koapman uit Tilligte

Deze prachtige zonnige dag, was ook een GOUDEN dag,  voor de touwtrekkers van TTV Koapman. 

Vandaag stond het Nederlands kampioenschap op het programma. 

Ruben Lohuis, nam deel samen met leden van touwtrekvereniging Oele aan de jeugdklasse. Hiermee behaalden zij de eerste plaats! GOUD !  Ruben (en ook de leden van Oele) gefeliciteerd! 

S'middags was het de beurt aan de 6-tallen 540 kg klasse en de mix-klasse. 

Het 6-tal 540 kg, welke bestond uit:  Louis Ribberink, Arjan oude Nijhuis, Jelle Postel, Martin Lohuis, Jan van der Steen, Koen Leeferink, Richard Groeneveld (coach Tom  Scholten, verzorger Alexander Veldhuis),  zijn ook 1e geworden! Weer GOUD! Heren gefeliciteerd, wat een prachtige prestatie. 

De middag stond ook in het teken van de mix-klasse (een gemengd team van dames en heren). Daniëlle Damhuis trok mee bij het team van de touwtrekvereniging uit Eibergen, en ook zij behaalden in deze klasse de 1e plek! dus weer GOUD!! Daniëlle, van harte gefeliciteerd! 

Al met al dus een zeer geslaagde dag voor de heren en dame touwtrekkers, coach en verzorger !

 


Opening speelveld vrijdag 5 juli a.s.

Opening speelveld

Op vrijdag 5 juli om 14.30 uur zal het nieuwe speelveld officieel geopend worden. 

Programma: 

14.15 uur inloop

14.30 uur officiële opening door wethouder Ilse Duursma, samen met de kinderen van de basisschool. 

Aansluitend een hapje en een drankje

Uw komst zullen we op prijs stellen! 

 


Bijeenkomst 75 jaar bevrijding gemeente Dinkelland

 

Beste inwoners van de gemeente Dinkelland,

Op 2 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de gemeente Dinkelland werd bevrijd. Sindsdien leven we in vrijheid en dat willen we vieren. Samen met u! Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners van Nederland op om in 2020 op grootse wijze te vieren dat we alweer driekwart eeuw in vrijheid leven, maar ons daarbij ook te realiseren dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Dat betekent dat ook inwoners van de gemeente Dinkelland worden uitgedaagd om samen een fantastisch vrijheidsfeest te organiseren. Een evenement waarbij naast het vieren van vrijheid ook het gesprek op gang wordt gebracht over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en vrijheid voor nu en in de toekomst. Waarbij verhalen over oorlog en vrijheid worden opgehaald en nieuwe tradities om de vrijheid te vieren worden omarmd. Als gemeente willen we u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij het neerzetten van een fantastisch feestprogramma in alle kernen. Hoe? Daarover willen we graag met u in gesprek.

Daarom nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst op 20 juni in het gemeentehuis van Dinkelland, van 19:30 – 22:00 uur. Op deze avond is er volop ruimte om hierover van gedachten te wisselen en inspiratie op te doen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u al een concreet idee? Meldt u zich dan aan door een mailtje te sturen naar g.wehkamp@noaberkracht.nl Wij hopen u dat u erbij bent!

Met vriendelijke groet, Burgemeester John Joosten


Optreden slagwerkgroep Amicitia i.s.m. muziekvereniging Fleringen bij de Haarmühle in Altstätte.

De slagwerkgroep van Amicitia speelt op de Tweede Pinksterdag 10 juni mee met het optreden dat de muziekvereniging uit Fleringen geeft bij de Haarmuhle in Altstätte.

We gaan daar met de bus naar toe en als er mensen (zowel leden als niet-leden) mee willen, dan kan dat. 

De bus staat om 12.45 uur bij Haamberg voor het inladen van de instrumenten . 

13.00 Uur vertrek via Fleringen naar Alstätte. 

Concert zal plaatsvinden tussen 15.00-17.30 met een half uur pauze.

Na afloop is er een uitgebreid eten. Voor alle muzikanten van die middag wordt dat aangeboden, voor de rest wordt 10 euro bijdrage gevraagd. 

Vertrek terug staat rond 19.30 uur gepland.

Verwacht 20.30 uur terug in Tilligte. 

Graag zo snel mogelijk doorgeven als men mee wil met de bus en of men ook mee wil eten.

 

               


Subsidie toekenning voor ZorgSaam Tilligte

Impuls Vakantieactiviteiten Samen Ouder kent 3000 Euro toe

Stichting Dorpsraad Tilligte heeft een bijdrage toegekend gekregen om in de vakantieperiode samen met ouderen groepsactiviteiten te organiseren, zodat zij hun sociale netwerk kunnen onderhouden en actief blijven. Om dit te bewerkstelligen worden door de werkgroep ZorgSaam Tilligte diverse activiteiten voorbereid. Hierbij valt te denken aan een dagtocht, midzomerdiner, bewegingsoefeningen, een spellen-/vakantiemiddag, tochten met een duofiets en een voorlichtingsmiddag.

Verdere communicatie omtrent deze activiteiten zal plaatsvinden via Dinkelland Visie en de andere gebruikelijke kanalen.

Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.

                   


A.s. zondag kampioenswedstrijd van DTC'07 tegen La Premiere 1 uit Almelo

Aanstaande zondag is het zover, de kampioenswedstrijd van DTC '07 1 tegen La Premiere 1 uit Almelo.
Mocht DTC '07 1 winnen dan mogen zij zich de kampioen van de 5e klasse A noemen.
Natuurlijk hopen de jongens op heel veel support van de mensen uit Lattrop en Tilligte dus daarom wordt er een supportersbus geregeld naar Almelo.

Geef je op !!

Let op : de bus vanaf Tilligte vertrekt vanaf Cafe Haamberg.

06-20507678 of wedstrijdsecretariaatsenioren@dtc07.nl

 

 

 

 

 


Een biertje tussen de koeien

Lange tijd werd er al over gediscussieerd door de vaste gasten van Koapman: het zou toch wel mooi zijn een keer een biertje te drinken tussen de koeien van café-eigenaar Hans Haamberg, in plaats van in het café. Zondagochtend was het zover: samen met Hans en zijn koeien werd er in de wei aan de Ootmarsumsestraat een biertje gedronken.

Er was een statafel meegenomen en de koeien stonden nieuwsgierig mee te kijken naar hetgeen zich afspeelde in de wei. Ook de fietsers en automobilisten die langs de wei reden wisten niet wat ze zagen. Een geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is!