Nieuwe pinautomaat (geldmaat) in Tilligte

De geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank maken langzaamaan plaats voor de geldautomaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten. 

De pinautomaat in Tilligte is afgelopen week vervangen, het was u misschien al wel opgevallen. 

 


Voedselinzameling in Tilligte

Voedselinzameling in Tilligte 

A.s. weekend ( 28 en 29 september) vindt er een voedselinzameling plaats in de kerk. U kunt uw gaven zoals soep of groenten in blik of pot,  koffie, thee, pasta's of wasmiddelen achter in de kerk brengen. Dit kan op zaterdag 28 september vanaf 10.00 uur tot na de viering van 19.30 uur en op zondag 29 september is de kerk geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. 

Alvast hartelijke dank voor uw bijdrage.


Marloes vishandel de bakvis is in het huwelijksbootje gestapt

En ook onze visboer Marloes moest er aan geloven!!

Marloes en Gerjo heel veel geluk gewenst.


Uitnodiging informatieavond dorpsraad 2019

Uitnodiging voor alle inwoners van Tilligte, want het gaat om de leefbaarheid van Tilligte, Tilligte is ook van jou!

Hierbij nodigen wij alle Tilligtenaren uit voor de informatieavond 2019, georganiseerd door de dorpsraad.

Datum; maandag 30 september

Deze avond start om 19.45 uur en duurt tot +/- 22.15.

Tijdens deze avond zijn er ook een 2-tal gastsprekers; Ingrid Leferink (gem.Dinkelland) en Richard De Way (Rabobank).

Locatie; Café Haamberg, Ootmarsumsestraat 128, 7634 PR Tilligte.

Voor de volledige uitnodiging en het programma klik op onderstaande link;

https://tilligte.com/uploads/uitnodiging-informatieavond-2019-versie-3_1.pdf

 


A.s. zaterdag 21 sept. Ottershagenweg afgesloten i.v.m. Champions Tour klootschieten

Champions Tour bij Ons Streven Tilligte

Aanstaande zaterdag 21 september is de tweede voorronde in het kader van de Champions Tour klootschieten op straat en op veld bij KV Ons Streven in Tilligte.

De Ottershagenweg is dan afgesloten voor alle verkeer van 8.45 tot circa 16.00 uur. Omleidingen via de Wiemselweg en Gruttoweg.

Aanwonenden en noodzakelijk bestemmingsverkeer hebben vrije doorgang.


Het kan bijna beginnen: het Dorpsfeest 2019!

20, 21 en 22 september staat het beruchte Dorpsfeest van Tilligte weer op het programma! De afgelopen jaren was het altijd een groot feest en dat zal dit jaar natuurlijk niet anders zijn! We trappen het feest af met een mooie middag voor ‘de oudere jeugd’ van ons dorp. Vanaf 14:30 uur starten we met koffie en gebak, gevolgd door een fanatiek potje Jeu de Boules. Nieuw dit jaar is de pubquiz van 16:00 uur tot 17:00 uur. De kennis van de deelnemers wordt getest aan de hand van een pittige reeks vragen, onder andere over de historie van Tilligte.

De quiz is de afsluiter van de ‘oudere jeugd-middag’ en wordt om 17:00 uur gevolgd door een grandioze vijf uur-show met een barbecue voor het hele dorp! Onder het genot van heerlijk eten en een drankje halen we de vijf uur-show, die normaal in het café plaatsvindt, naar het Dorpsfeest! We hopen met zoveel mogelijk dorpsgenoten te BB      Q’en en zien jullie graag vrijdag om 17:00 uur! Opgeven voor de BBQ kan tot en met woensdag 18 september via www. dorpsfeesttilligte.nl of door te bellen of een berichtje te sturen naar Jorno Masselink (06-12606308). De kosten zijn €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Na deze eerste dag vervolgen we het programma op zaterdag weer om 13:30 uur met de mini-landbouwspelen! Alle kinderen uit het dorp kunnen dan meedoen aan de mini-Tilligter landbouwspelen met onder meer spijkerbroek hangen, een traptrekkerrace en touwtrekken. Hiervoor is geen opgave nodig.

De mini-landbouwspelen worden gevolgd door het meest prestigieuze volleybaltoernooi uit de omgeving van Tilligte. Voor Tilligtenaren, oud-Tilligtenaren of aanhang, de verschillende buurten nemen het tegen elkaar op en showen hun ‘volleybalskills’. Er wordt vier tegen vier gevolleybald en het speelschema wordt op de dag zelf bekend gemaakt. Het toernooi start om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur.

Nadat iedereen rustig bij heeft kunnen komen onder het genot van een heerlijk gekoeld drankje is het hoog tijd voor een feestavond! Iedereen uit het dorp is uitgenodigd om er een geweldige avond van te maken, waar natuurlijk ook de sportieve prestaties van eerder op de dag uitvoerig besproken kunnen worden. Om 20:30 uur start de feestavond die volledig aan elkaar gedraaid wordt door DJ Stan!

Om 21:00 uur een van de traditionele onderdelen van ons Dorpsfeest. Een Tilligte veiling, waar door de jaren heen al allerlei legendarische items geveild zijn, waaronder een dagje met Jelle Postel op de trekker en een gesneuvelde volleybal van tijdens het buurtvolleybaltoernooi. Ook dit jaar zijn er weer genoeg ludieke items te scoren. Benieuwd wat er dit jaar geveild zal worden? Kijk dan eens op www.dorpsfeesttilligte.nl.

Als iedereen enigszins bijgekomen is van de ongetwijfeld zware zaterdagavond, wordt er zondag om 14:00 uur gestart met de Tilligter Landbouwspelen. Voor het eerst georganiseerd tijdens het Dorpsfeest: in teams van minimaal drie personen worden er verschillende landbouwspellen gespeeld en de winnaars gaan er vandoor met een vat bier! Ook wordt er naast het vat bier een originaliteitsprijs uitgereikt aan het team dat zich het beste heeft gekleed naar het thema ‘landbouw’. Opgeven is mogelijk via www.dorpsfeesttilligte.nl.

Het Dorpsfeest wordt ook dit jaar weer afgesloten met de ‘afterparty’! Vanaf 16:00 uur live on stage: Henk Wijngaard en de band Falsch und Verruckt! Ook is er omtrent 16:30 uur voor het eerst in de historie van het Dorpsfeest een ‘badeentjesrace’. Van vrijdag tot en met zondag is het mogelijk om een badeendje te kopen voor één munt (op = op). Deze eendjes worden in een grote container met water gedaan, waarna deze container wordt losgetrokken. De badeendjes zullen vervolgens een felle, maar faire strijd met elkaar aangaan om als eerste de finishlijn te bereiken. Is jouw eendje als eerste over? Dan win je de eerste prijs! Ook nummer twee en drie vallen in de prijzen!

Ook is er natuurlijk de loterij! Om 17:00 uur worden de gelukkigen bekend gemaakt. Er worden vijf prijzen verdeeld, waaronder één minuut gratis winkelen bij Plus Jan ter Steege! Tot op het Dorpsfeest!


'Oudste"keet van Twente viert 40-jarig bestaan

‘Oudste’ keet van Twente viert 40-jarig bestaan: ‘We delen lief en leed’

TILLIGTE - Ze noemen het zelf weleens gekscherend de oudste keet van Twente. Feit is dat vriendengroep de Broadbikker uit Tilligte morgen z’n 40-jarig bestaan viert. En dat doet de club uiteraard in en bij z’n vaste onderkomen de Bikkerbar naast de Westerveldmolen aan de Frensdorferweg in Tilligte.

In 1979 smolten de vriendengroepen van  de broers Harry en Alfons Brunnikhuis uit Tilligte samen. Ze namen hun intrek in de oude machinekamer van de Westerveldmolen. Het was vooral de sport die beide groepen verbond. „Probleem was  dat we allemaal in het weekeinde sportten”, vertelt Jan Koopman.

„In het weekeinde bijeenkomen was daardoor geen optie. Uiteindelijk is dat de maandagavond geworden en dat doen we na veertig jaar nog steeds. Elke maandag vanaf ongeveer half tien komt in elk geval een deel van de groep bijeen in de ruimte naast de molen.”De voormalige machinekamer van de molen was vanaf de eerste dag het vaste onderkomen en dat is altijd zo gebleven. In al die jaren is het interieur met regelmaat veranderd. Nu is het een knusse mancave met een grote eettafel en natuurlijk een ouderwetse bar met krukken.

Aan de wand hangen herinneringen aan diverse uitstapjes die de groep heeft gemaakt. Het gebouwtje is inmiddels in eigendom van een van de leden, zodat het tot in de eeuwigheid verbonden blijft aan de Broadbikker. „We betalen ook elke maand netjes contributie voor de hapjes, drankjes en het onderhoud aan ons clubhuis”, vertelt Koopman.

Hier nemen we elke week het wereldnieuws door”, vervolgt Harry ten Dam. „De sport natuurlijk met vooral FC Twente en Max Verstappen, maar ook de nieuwtjes uit de dorpen en de wereldpolitiek komen voorbij. Op het eind van de avond hebben we vaak alle problemen opgelost maar de dag erna zijn we ze helaas weer vergeten.” Een lachsalvo volgt zoals er vele volgen als de mannen bijeen zijn.

De ene na de andere anekdote vliegt over tafel.  Daarbij worden de leden bepaald niet gespaard. „Maar we tonen altijd respect naar elkaar toe”, zegt Koopman. „Dat is, denk ik, ook de basis voor onze jarenlange vriendschap. We zijn een heel verschillend gezelschap met mensen die er andere meningen op na houden en in diverse beroepen werkzaam zijn. Maar omdat we elkaar altijd respecteren gaat het goed.”


In de afgelopen veertig jaren zijn tal van activiteiten georganiseerd. Deelname aan de zaalvoetbalcompetitie in Denekamp, het voetbaltoernooi in Budel, de Open Tilligter Skikampioenschappen in het Sauerland, de deelname aan Ter land, ter zee en in de lucht, de beklimming van Alpe d’Huez en de weekendjes weg waarbij ook de vrouwen meegaan.

De deelname aan Ter Land, ter zee en in de lucht leverde nog een hilarisch moment op toen presentatrice Nada van Nie op tv aan deelnemer Alfons Huttenhuis vroeg waar hij graag in hapte, daarmee verwijzend naar de naam Broadbikker (broodhapper). ‘In een zigeunerschnitzel’ was zijn antwoord.

Het hele gezelschap barst weer in lachen uit. Maar, zo wordt vervolgens benadrukt, de kameraden delen niet alleen de mooie momenten van het leven. „We delen lief en leed. Op het moment dat bij een van onze leden of in zijn familie iets gebeurt staan we ook voor elkaar klaar. Of het nu gaat om een bruiloft waarvan we er een flink aantal hebben gehad tot een echtscheiding of het overlijden van een familielid. We hebben het allemaal meegemaakt en het samen verwerkt.”

Het hele gezelschap barst weer in lachen uit. Maar, zo wordt vervolgens benadrukt, de kameraden delen niet alleen de mooie momenten van het leven. „We delen lief en leed. Op het moment dat bij een van onze leden of in zijn familie iets gebeurt staan we ook voor elkaar klaar. Of het nu gaat om een bruiloft waarvan we er een flink aantal hebben gehad tot een echtscheiding of het overlijden van een familielid. We hebben het allemaal meegemaakt en het samen verwerkt.”

Bron: tc Tubantia, Bert Holst, foto's Robin Hilberink


Vrijwilligersavond van de parochie lumen christi locatie Tilligte

Vrijwilligersavond van de parochie lumen christi locatie Tilligte:

 

Zoals gemeld in het vorige parochieblad vindt de vrijwilligersavond op donderdag 19 september a.s. plaats.

Aanvang 19:00 in het MFA gebouw.

Als het kan graag op de fiets komen.

Er is een auto aanwezig voor degene die niet kunnen of willen fietsen.

 

Aanmelden voor deze vrijwilligersavond is gewenst zodat wij weten op hoeveel personen we kunnen rekenen.

Dit kan tot zondag 15 september a.s. via tendamj49@gmail.com.

 

Vriendelijke groeten namens het kostersteam.


Fruhshopconcert Amicitia tijdens Twents Oltimer festival Tilligte zondag 1 september 2019

      

 Frühshopconcert Amicitia Tilligte tijdens Twents Oldtimer festival

Zondag 1 september geven de fanfare en slagwerkgroep van Amicitia een Frühshopconcert tijdens het 

Twents Oldtimer festival te Tilligte. 

Tijd: 10.30 uur tot 12.00 uur. 

Locatie: Feesttent Westenveldweg Tilligte

 

   

 

 

 

                                                                                                                                                                                               


Terugblik 35e KemVeldloop Tilligte

De 35e editie van de KemVeldloop werd woensdagavond door een recordaantal deelnemers gelopen. Winnaar was Tim Lohuis uit Haaksbergen in een tijd van 49.24 minuten. 274 deelnemers verschenen er aan de start in Tilligte.

De wedstrijdloop op de derde woensdag in de bouwvak-vakantie is voor veel sportievelingen vaste prik. Of het niet jammer is dat de loop altijd in de vakantieperiode wordt gehouden? Het zorgt er juist voor dat er altijd veel vakantiegangers onder de deelnemers zijn, weet Ilonka Morsink- Veldhuis van de organisatie. „Van Uelsen tot Hoogeveen: ze komen dit jaar ook weer overal vandaan.”

Evenals voorgaande jaren lieten de lopers ook dit jaar hun deelname afhangen van het weer. De voorspellingen voor deze avond waren gelukkig gunstig. Niet heel warm en droog, het perfecte weer voor de mooie routes in en rondom Tilligte. 

Bron: TC Tubantia

  


EK klootschieten 2020

In 2020 worden de EK klootschieten georganiseerd in Duitsland. Daarvoor worden selectie-en trainingswedstrijden georganiseerd op de Ottershagenweg tussen de Lölfweg en de Gruttoweg.

De klootschietersvereniging Ons Streven in Tilligte is gevraagd deze wedstrijden mede te organiseren.

 

In overleg met de Gemeente Dinkelland mag aangegeven traject tijdelijk afgesloten worden voor doorgaand verkeer, tussen 9.00 uur en 14.00 uur. De omleiding is via de Gruttoweg en de Wiemselweg.

Aanwonenden en hulpdiensten zullen ten aller tijde bereikbaar blijven.

Aanwonenden zullen ook een informatiebrief bezorgd krijgen.

 

Het gaat om de volgende data:                Zaterdag 7 september 2019

                                                                              Zaterdag 21 september 2019

                                                                              Zaterdag 16 november 2019

                                                                              Zaterdag 30 november 2019

                                                                              Zaterdag 14 december 2019


Klootschietmarathon Ons Streven Tilligte

De K.V. “Ons Streven” Tilligte organiseert wederom haar jaarlijkse KloatschéétersMarathon. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 17 augustus 2019. Aan dit toernooi kan worden deelgenomen door alle georganiseerde en niet-georganiseerde kloatschééters, klootschieters en recreanten. Tevens worden wederom onze Duitse sportgenoten uitgenodigd. Deze dienen echter Nederlands materiaal te gebruiken tijdens de wedstrijd.

Hieronder vallen ook de blauwe NK-kloot en de Ierse stalen kloot.

Het af te leggen parcours bestaat geheel uit goede asfaltwegen. De lengte is ongeveer  9,5 kilometer. Voor de dames, veteranen,  vrije, bedrijven en de 4e klasse heren is de lengte van het parcours 2 km korter.

Startschema is als volgt:

8.25 uur Opening
8.30 uur Start 3e Klasse Heren (ronde 9,5 km)
9.15 uur Start 4e Klasse Heren (ronde 7,5 km)
9.45 uur Start 2e Klasse Heren (ronde 9,5 km)
10.30 uur Start Veteranen Klasse (ronde 7,5 km)
11.15 uur Start Cup Klasse Heren (ronde 9,5 km)
12.00 uur Start Vrije en bedrijven Klasse (ronde 7,5 km)
13.00 uur Start beide Dames klassen (ronde 7,5 km)

In elke klasse zijn fraaie prijzen  te winnen, terwijl voor de beste heren- en damesploeg een wisselbokaal beschikbaar is. En “last but not least” vindt u bij ons nog steeds de onnavolgbare gezelligheid na de wedstrijd in de tent.

Winnaar van de dag op de grote ronde wint €150,00, maar ook voor de overige winnaars zijn er fraaie bekers en geldprijzen te winnen.

Aanmelden kan alleen via internet, op  www.onsstreventilligte.nl. Hierop staat ook actuele informatie m.b.t. de Marathon vermeld.

Uw aanmelding dient voor 10 augustus 2019 bij het wedstrijdsecretariaat binnen te zijn.

Elk team dient te bestaan uit 3,4 of 5 spelers.

De organisatie behoudt zich het recht voor om in geval van twijfel over de klassenindeling een team naar eigen inzicht in te delen. Het inleggeld bedraagt € 10,-- per team en dient te worden voldaan bij aanmelding bij het wedstrijdsecretariaat op de wedstrijddag.

De medewerkersvergadering is op dinsdag 13 augustus om 20.00u in het clubgebouw. Donderdagavond wordt de tent opgezet.


Binnenhalen van de roggeschoven

Vorige week werd de rogge op ambachtelijke wijze geoogst met een zeis en met de graanmaaier. De rogge werd na het maaien in schoven gezet. Na een week vol zon (héél veel zon) en tropische temperaturen hebben de heren de roggeschoven weer binnengehaald met trekker en platte wagen. Een flinke inspanning tijdens deze tropische temperaturen, nadien werden de heren goed verzorgd met koffie en krentenstoet. 

Hieronder enkele foto's: 

 

 

 

 


Rogge maaien 2019 Tilligte

Vanmiddag heeft er op grond van de familie Brunninkhuis, aan de Frensdorferweg nabij de molen van Tilligte, het rogge maaien plaatsgevonden. 

Een fanatieke, maar ook ervaren, club kearls hebben deze klus geklaard. 

Prachtig om deze oude ambacht te zien, en zeker ook iets om in ere te houden.

Hieronder enkele foto's:

 

 

 


Nieuwe website Amicitia

Onze fantastische muziekvereniging Amicitia heeft nu een nieuwe website.

Nieuwsgierig geworden? U kunt ze vinden, op deze website via de button verenigingen --> Amicitia

of via www.amicitiatilligte.nl

 


Feestelijke Opening speelveld

Vanmiddag heeft onder prachtige weersomstandigheden de officiële opening van het vernieuwde speelveld in Tilligte plaatsgevonden. Voorzitter v.d. dorpsraad, Hans Haamberg heeft het welkoms woord verzorgd waarin hij alle sponsoren en leden van de werkgroep bedankte. Marlon Arends en Niels Borgerink hebben namens  het Rabobank coöperatiefonds een cheque overhandigt waarna wethouder Ilse Duursma van de gemeente Dinkelland het speelveld officieel geopend heeft. Door de inzet van vele personen, is dit prachtige speelveld ontstaan, waarvoor onze hartelijke dank. 

Het was een gezellige middag, mede door de aanwezigheid van de vele kinderen, opa’s en oma’s, buren en andere belangstellenden. De mascotte zorgde voor vertier en de kinderen werden getrakteerd op een ijsje, ranja en andere snoeperij. Onder het genot van een drankje werd deze prachtige middag afgesloten. 

Hieronder enkele foto's: 


Opening speelveld Tilligte a.s. vrijdag

Vrijdag a.s. komt wethouder Ilse Duursma naar Tilligte om daar ons prachtige nieuwe  speelveld bij de Multi Functionele Accommodatie Terra Nova officieel te openen. 

Een prachtig multifunctioneel omheind sportveldje, waarnaast reeds in gebruik genomen een speeltuin, een jeu de boules-baantje en een gezellige zithoek. 'Allemaal voor zowel jong als ouder Tilligte'. Het multifunctionele speelveld komt door de daarop aangebrachte belijning duidelijk naar voren. Al weer een geweldig initiatief in het kader van het leefbaar houden van ons dorp. De ligging van deze buitenspeel-accommodatie is niet ver van de basisschool, zodat die er eveneens gebruik van kan maken. 

U wordt hierbij uitgenodigd om samen met ons deze officiële opening te vieren, het programma ziet er als volgt uit: 

14.15 uur inloop

14.30 uur officiële opening door wethouder Ilse Duursma, samen met de kinderen van de basisschool. 

Aansluitend een hapje en een drankje.


Gouden dag voor TTV Koapman

Gouden dag voor de touwtrekkers van Koapman uit Tilligte

Deze prachtige zonnige dag, was ook een GOUDEN dag,  voor de touwtrekkers van TTV Koapman. 

Vandaag stond het Nederlands kampioenschap op het programma. 

Ruben Lohuis, nam deel samen met leden van touwtrekvereniging Oele aan de jeugdklasse. Hiermee behaalden zij de eerste plaats! GOUD !  Ruben (en ook de leden van Oele) gefeliciteerd! 

S'middags was het de beurt aan de 6-tallen 540 kg klasse en de mix-klasse. 

Het 6-tal 540 kg, welke bestond uit:  Louis Ribberink, Arjan oude Nijhuis, Jelle Postel, Martin Lohuis, Jan van der Steen, Koen Leeferink, Richard Groeneveld (coach Tom  Scholten, verzorger Alexander Veldhuis),  zijn ook 1e geworden! Weer GOUD! Heren gefeliciteerd, wat een prachtige prestatie. 

De middag stond ook in het teken van de mix-klasse (een gemengd team van dames en heren). Daniëlle Damhuis trok mee bij het team van de touwtrekvereniging uit Eibergen, en ook zij behaalden in deze klasse de 1e plek! dus weer GOUD!! Daniëlle, van harte gefeliciteerd! 

Al met al dus een zeer geslaagde dag voor de heren en dame touwtrekkers, coach en verzorger !

 


Opening speelveld vrijdag 5 juli a.s.

Opening speelveld

Op vrijdag 5 juli om 14.30 uur zal het nieuwe speelveld officieel geopend worden. 

Programma: 

14.15 uur inloop

14.30 uur officiële opening door wethouder Ilse Duursma, samen met de kinderen van de basisschool. 

Aansluitend een hapje en een drankje

Uw komst zullen we op prijs stellen! 

 


Bijeenkomst 75 jaar bevrijding gemeente Dinkelland

 

Beste inwoners van de gemeente Dinkelland,

Op 2 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de gemeente Dinkelland werd bevrijd. Sindsdien leven we in vrijheid en dat willen we vieren. Samen met u! Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners van Nederland op om in 2020 op grootse wijze te vieren dat we alweer driekwart eeuw in vrijheid leven, maar ons daarbij ook te realiseren dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Dat betekent dat ook inwoners van de gemeente Dinkelland worden uitgedaagd om samen een fantastisch vrijheidsfeest te organiseren. Een evenement waarbij naast het vieren van vrijheid ook het gesprek op gang wordt gebracht over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en vrijheid voor nu en in de toekomst. Waarbij verhalen over oorlog en vrijheid worden opgehaald en nieuwe tradities om de vrijheid te vieren worden omarmd. Als gemeente willen we u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij het neerzetten van een fantastisch feestprogramma in alle kernen. Hoe? Daarover willen we graag met u in gesprek.

Daarom nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst op 20 juni in het gemeentehuis van Dinkelland, van 19:30 – 22:00 uur. Op deze avond is er volop ruimte om hierover van gedachten te wisselen en inspiratie op te doen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u al een concreet idee? Meldt u zich dan aan door een mailtje te sturen naar g.wehkamp@noaberkracht.nl Wij hopen u dat u erbij bent!

Met vriendelijke groet, Burgemeester John Joosten


Optreden slagwerkgroep Amicitia i.s.m. muziekvereniging Fleringen bij de Haarm├╝hle in Altst├Ątte.

De slagwerkgroep van Amicitia speelt op de Tweede Pinksterdag 10 juni mee met het optreden dat de muziekvereniging uit Fleringen geeft bij de Haarmuhle in Altstätte.

We gaan daar met de bus naar toe en als er mensen (zowel leden als niet-leden) mee willen, dan kan dat. 

De bus staat om 12.45 uur bij Haamberg voor het inladen van de instrumenten . 

13.00 Uur vertrek via Fleringen naar Alstätte. 

Concert zal plaatsvinden tussen 15.00-17.30 met een half uur pauze.

Na afloop is er een uitgebreid eten. Voor alle muzikanten van die middag wordt dat aangeboden, voor de rest wordt 10 euro bijdrage gevraagd. 

Vertrek terug staat rond 19.30 uur gepland.

Verwacht 20.30 uur terug in Tilligte. 

Graag zo snel mogelijk doorgeven als men mee wil met de bus en of men ook mee wil eten.

 

               


Subsidie toekenning voor ZorgSaam Tilligte

Impuls Vakantieactiviteiten Samen Ouder kent 3000 Euro toe

Stichting Dorpsraad Tilligte heeft een bijdrage toegekend gekregen om in de vakantieperiode samen met ouderen groepsactiviteiten te organiseren, zodat zij hun sociale netwerk kunnen onderhouden en actief blijven. Om dit te bewerkstelligen worden door de werkgroep ZorgSaam Tilligte diverse activiteiten voorbereid. Hierbij valt te denken aan een dagtocht, midzomerdiner, bewegingsoefeningen, een spellen-/vakantiemiddag, tochten met een duofiets en een voorlichtingsmiddag.

Verdere communicatie omtrent deze activiteiten zal plaatsvinden via Dinkelland Visie en de andere gebruikelijke kanalen.

Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.

                   


A.s. zondag kampioenswedstrijd van DTC'07 tegen La Premiere 1 uit Almelo

Aanstaande zondag is het zover, de kampioenswedstrijd van DTC '07 1 tegen La Premiere 1 uit Almelo.
Mocht DTC '07 1 winnen dan mogen zij zich de kampioen van de 5e klasse A noemen.
Natuurlijk hopen de jongens op heel veel support van de mensen uit Lattrop en Tilligte dus daarom wordt er een supportersbus geregeld naar Almelo.

Geef je op !!

Let op : de bus vanaf Tilligte vertrekt vanaf Cafe Haamberg.

06-20507678 of wedstrijdsecretariaatsenioren@dtc07.nl

 

 

 

 

 


Een biertje tussen de koeien

Lange tijd werd er al over gediscussieerd door de vaste gasten van Koapman: het zou toch wel mooi zijn een keer een biertje te drinken tussen de koeien van café-eigenaar Hans Haamberg, in plaats van in het café. Zondagochtend was het zover: samen met Hans en zijn koeien werd er in de wei aan de Ootmarsumsestraat een biertje gedronken.

Er was een statafel meegenomen en de koeien stonden nieuwsgierig mee te kijken naar hetgeen zich afspeelde in de wei. Ook de fietsers en automobilisten die langs de wei reden wisten niet wat ze zagen. Een geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is!