Hangt u de vlag ook uit op 4 en 5 april 2020 ?

Om te vieren, dat Tilligte op 4 april 1945 is bevrijd, verzoeken we u vriendelijk om in het weekend van zaterdag 4 april en zondag 5 april 2020 de Nederlandse vlag in top te hangen. Dit vanwege het 75-jarige jubileum. Daarnaast nodigen we u uit, om zoals gebruikelijk op 4 en 5 mei ook de Nederlandse vlag te hijsen. Op 4 mei halfstok, op 5 mei in top.

Met vriendelijke groeten,  

Werkgroep 75 jaar bevrijding Tilligte Kledingcontainer Tilligte afgesloten i.v.m. corona crisis

Onderstaande bericht heeft ook betrekking op de kledingcontainer in Tilligte, wilt u dus alstublieft uw oude kleding thuis bewaren totdat de containers weer gebruikt mogen worden? Anders wordt het een opeenhoping van zakken bij de container. 

Twente Milieu sluit kledingcontainers af: 'Bewaar oud textiel voorlopig in huis'

ENSCHEDE - Twente Milieu wordt overspoeld met telefoontjes van Twentenaren met vragen over afvalinzameling. Hoewel er vooralsnog niets aan de reguliere huisvuilroutes is aangepast, ontkomt ook Twente Milieu niet aan maatregelen vanwege het coronavirus.

Aan het einde van de week worden alle 155 textielcontainers verspreid over de gemeenten afgesloten. Dit besluit is voornamelijk uit voorzorg genomen.

Kledingbanken ook dicht

Kringloopbedrijven kunnen de sortering van oud textiel niet langer garanderen, dus bouw Twente Milieu de inzameling ervan langzaam af. Vanaf volgende week kan de inzamelaar de chauffeurs die de bovenladers besturen bovendien goed gebruiken. Twente Milieu roept inwoners op om textiel thuis te bewaren (dit heeft geen consequenties voor de hygiëne) of zelf naar kringloopbedrijven Het Goed of De Beurs te brengen, zolang deze nog open zijn. Naar een kledingbank brengen zal niet gaan: de vestigingen in Enschede, Rijssen en Oldenzaal zijn voorlopig gesloten.

Twentenaren massaal aan het opruimen

Nu veel Twentenaren thuis zitten en het ook nog mooi weer is, merkt Twente Milieu dat mensen besluiten om het huis en de tuin te gaan opruimen. „Honderden telefoontjes over de openingstijden van de afvalbrengpunten”,  zegt een woordvoerster. „De afvalbrengpunten zijn vooralsnog gewoon geopend.”

Vanwege het opsplitsen van de klantenservice zijn de telefonische wachttijden op dit langer dan gewoonlijk. Twente Milieu heeft een website in het leven geroepen rond coronamaatregelen en veelgestelde vragen over de afvalinzameling. En praktische informatie: mondkapjes, papieren zakdoekjes en latex handschoenen moeten na gebruik bij het restafval worden gegooid.

Ook in uiterste scenario gaat afvalinzameling door

Vuilnismannen vormen een van de ‘vitale beroepen’ ten tijde van de coronacrisis. De reguliere inzameling van huis-, tuin- en keukenafval blijft daarom voorlopig zoals deze in de afvalkalender staat. Wel heeft Twente Milieu verschillende scenario's uitgewerkt om diensten te kunnen blijven leveren. Zelfs als 30 procent van het personeel ziek thuis zou komen te zitten, blijft er een vorm van afvalinzameling bestaan.

 

Bron: TC Tubantia


Afgelasting gehele programma 75 jaar bevrijding Tilligte

AFGELASTEN ACTIVITEITEN 75 JAAR BEVRIJDING I.V.M. CORONA VIRUS

Door de verscherpte maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn veel evenementen geannuleerd. Ook wij hebben helaas de beslissing moeten nemen om onze geplande evenementen af te gelasten. Dit betekent dat op 4 april de film, expositie en aanbieding van het boek ‘Tilligte 75 jaar vrij’ niet doorgaat. Daarnaast komen ook de wandeling/fietsroute op 5 april en het bevrijdingsconcert op 3 mei te vervallen.
Wij beraden ons op andere mogelijkheden om later dit jaar de bevrijding van Tilligte toch passende aandacht te geven. Wanneer hier meer duidelijk over is, laten we dit weten middels deze Facebookpagina.

Werkgroep 75 jaar bevrijding Tilligte


Paasgebruiken Tilligte 2020 afgelast

Paasgebruiken en Tradities Pasen 2020 Tilligte.

Aan alle inwoners en oud inwoners van Tilligte en overige deelnemers Paasgebruiken Tilligte.

Gezien de situatie rond het Corona virus en afgelasten van evenementen en de laatste maatregelen het volgende; 

Wij als Poasjungs en Poaskearls en na overleg met de ouderenraad zullen hierin dan ook onze verantwoording nemen.
Hierdoor zijn we genoodzaakt om alle activiteiten rond en met Pasen 2020 af te gelasten.
De Poasjungs zullen op Palmzondag dan ook niet rond gaan.
Bovendien is er geen mogelijkheid om struiken en ander snoeihout naar de Paasweide te brengen.
En er zal dan ook geen Paasvuur worden ontstoken met de daarbij horende tradities.

Wij betreuren dit ten zeerste, omdat we van eeuwenoude tradities moeten afwijken en moeten onderbreken.
Maar helaas we zullen onze verantwoording moeten nemen. 

Volgend jaar hopen we al deze tradities weer op te pakken en met uw ondersteuning weer voort te zetten. 

Bedankt voor uw begrip en sterkte samen in deze moeilijke tijden en zorg goed voor elkaar en let op elkaar.

Namens,
Bestuur Poaskearls, Poasjungs en ouderenraad.


Oud ijzer actie Amicitia (3+4 april) gaat niet door

Oud ijzer actie muziekvereniging Amicitia afgelast

De oud ijzer actie van 3 en 4 april a.s. zijn afgelast en uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. 

Rest u nog te vermelden dat er onlangs een nieuwe (stabiele) trap geplaatst bij de papiercontainer bij café Haamberg. 

 


Vieringen in de H.H. Simon en Judas kerk afgelast

I.v.m. het Cornonavirus zijn de vieringen in de H.H. Simon en Judas kerk in Tilligte afgelast tot en met Pasen


Afgelast creatieve avond KVO 25 maart

Creatieve avond, woensdag 25 maart, georganiseerd door de KVO is afgelast.

 

 

 

 


Aantal projecten NL doet afgelast i.v.m. corona virus

 

De Dorpsraad heeft vanavond besloten om het merendeel van de door de Dorpsraad ingediende projecten voor NL Doet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart uit te stellen.

Het Oranje Fonds heeft alle deelnemende organisaties opgeroepen om hun activiteiten uit te stellen. Wij volgen hiermee het advies op.

Een tweetal projecten waarbij planten ingeplant worden vinden wel doorgang met een minimaal aantal vrijwilligers.  Heeft U 1 minuutje tijd voor ons?

Heeft U 1 minuutje tijd voor ons?

De locatieraad heeft het idee opgevat om het oudste gedeelte van de begraafplaats her in te richten. Er is een enquête opgesteld om te inventariseren of er nog meer ideeën zijn die meegenomen kunnen worden met de herinrichting. Wij vragen 1 minuutje van uw tijd, en stellen uw mening zeer op prijs!

Vult u a.u.b de enquête in via onderstaande link of via de knop op onze homepage die naar de enquête verwijst.

https://tilligte.com/speciale-pagina-enquete-formul 


Jongeren, bepaal je toekomst! save the date....

Save the date: wereldcafé!
Jongeren, bepaal je toekomst!

Locatie: Bruins, Saasveld
Datum: Woensdag 18 maart 2020
18.30-21.00 uur.

Praat met onze raadsleden over onderwerpen die jou bezighouden!

  • Wonen in Dinkelland
  • Werken in Dinkelland
  • Bereikbaarheid en openbaar vervoer
  • Vrije tijd, sporten en uitgaan in Dinkelland
  • Hoe jij als jongere gesprekspartner kunt zijn van de raad en de politiek van Dinkelland

Voor wie?

Dinkellandse jongeren tussen de 16-25 jaar.

Wij nodigen je van harte uit!
Kom en doe mee op 18 maart, het belooft een leuke avond te worden! & Neem gerust je vrienden mee.Project 'Wijk-GGD'er' gemeente Dinkelland

In Dinkelland is het project ‘Wijk-GGD’er’ van start gegaan. Vooralsnog een proef, waarin de gemeente en de GGD Twente samenwerken. Het gaat om een breed pakket aan zorg en hulpverlening voor mensen die (tijdelijk) moeite hebben hun leven op orde te houden. Mensen over wie hun omgeving zich zorgen maakt. Jessica Mensink geeft als sociaal verpleegkundige invulling aan deze nieuwe functie.

“We worden ingezet als er zorgen om iemand zijn. Iemand die het eigenlijk zelf niet realiseert dat hij of zij hulp nodig heeft. Doordat andere mensen een melding kunnen maken proberen we escalatie te voorkomen. Als er een melding wordt gemaakt kunnen we snel gaan kijken. Dat is onze kracht”, vertelt Jessica Mensink. “Ik heb jaren in de psychiatrie en verslavingszorg gewerkt en dus veel ervaring die bij de uitvoering van deze functie goed van pas komt.”

Wethouder Ilse Duursma is op voorhand al enthousiast over de pilot: “Het is een pilot omdat we de tijd willen hebben om goed te onderzoeken of dit voorziet in een behoefte. Dan leidt het uiteraard tot een werkwijze.” De inzet van een wijk-GGD’er is erg actueel voor Dinkelland. “De hoeveelheid kwetsbare mensen neemt toe en als de problemen opstapelen kunnen zij overlast veroorzaken. Door het snelle schakelen met Jessica Mensink proberen we escalatie en dus ook juist de overlast te voorkomen”.

Samenwerken maakt het mogelijk

“Een sterk netwerk is eigenlijk heel erg nodig. Juist door elkaar goed te vinden en signalen aan elkaar af te geven kunnen we ons werk goed doen. Samen zien we veel meer dan alleen”, geeft Jessica Mensink aan.

Heeft u zorgen over iemand in uw omgeving?

Neem dan contact op met Jessica Mensink, op werkdagen op 06-50067248 of via e-mail op j.mensink@ggdtwente.nl.

Voor meer info; 

https://tilligte.com/uploads/flyer-wijk-ggd-er-dinkelland.pdf

 


Bestel nu gratis bloemzaad

GRATIS BLOEMZAAD OM DE BIJEN TE HELPEN

Er zijn steeds minder bijen. Dat komt onder andere omdat ze te weinig voedsel hebben. En omdat er steeds minder beschutting en nestplaatsen zijn voor de bijen. Help de bijen door meer bloeiende planten in uw tuin te planten. U kunt zelf helpen door nu een email te sturen naar dorpsraad@tilligte.com, maximaal 150m2 per particuliere aanvraag. 

Waarom is de bij zo belangrijk?
De bij bestuift veel groente- en fruitgewassen. De bij zorgt er dus voor dat wij een ruime keus aan groente en fruit in de supermarkt hebben. Hoe mooi is het dan dat wij ook weer eten (bloemen) terug kunnen geven aan de bijen!

Hoe help je de bij?
Door planten in je tuin te plaatsen die op verschillende tijden in het jaar bloeien, hebben bijen het hele jaar door eten. U kunt ook een insectenhotel of een zandheuvel maken in de tuin voor bijen en andere insecten die belangrijk zijn om planten te bestuiven. Zo wordt je tuin een en echte Bed & Breakfast voor insecten.

Geef u dus op, voor 28 februari a.s. via dorpsraad@tilligte.com.

Wat moet u doen? maak een foto van de in te zaaien grond én het oppervlakte in in vierkante meters. Maximaal 150 m2 per particuliere aanvraag. 

De dorpsraad Tilligte bezorgt het bloemenzaad dan op 13 of 14 maart, dit alles betreft een project van NLdoet. 


Ervaar het openbaar vervoer!

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. 

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een informatiebijeenkomst en een inloopspreekuur in de gemeente Dinkelland. 

Tijdens deze bijeenkomst geven de ambassadeurs informatie over reizen met bus en trein. De OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kostenloos. 

Datum: donderdag 23 januari 2020

Tijd: Vanaf 13:45 staat de koffie en thee klaar, de middag eindigt uiterlijk om 16:00 uur. 

Locatie: het Damast, Laagsestraat 4 Ootmarsum

 

Datum: dinsdag 4 februari 2020

Tijd: 10:00 - 11:30

Locatie: Bibliotheek Dinkelland/Kulturhus Denekamp, Oranjestraat 21 Denekamp. 

 


kaartverkoop gala c.v. de Waterpönskes

Gala C.V. de Waterpönskes

 

Ook dit jaar organiseert de gala commissie van C.V. De Waterpönskes weer een gala. 

De gala avonden zijn dit jaar op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari. 

Donderdag begint het gala om 18.30 uur, vrijdag en zaterdag beginnen de avonden om 19.45 uur.

Nieuwsgierig geworden? 

De kaartverkoop is zaterdag 1 februari tussen 13.00 - 16.00 uur en zondag 10 februari tussen 11.00 - 13.00 uur bij café Haamberg.

Voor donateurs en leden kost een kaartje €7,50,- de algemene prijs voor een kaartje is €10,00.

Graag willen wij uw aandacht vragen voor de volgende punten:

- Jongeren tot 15 jaar nodigen we van harte uit op de donderdagavond. Bent u 15 jaar of ouder dan nodigen wij u van harte uit op de donderdag, vrijdag of zaterdag.

- Tijdens de kaartverkoop mag u per persoon maximaal 6 kaarten kopen. Heeft u meer kaarten nodig dan moet u met meerdere personen komen.

- Uitsluitend leden van de ouderensoos kunnen voor een kaartje terecht bij Dunja Borggreve.

Tijdens de kaartverkoop zal er gewerkt worden op volgorde van binnenkomst.

Bij binnenkomst moet u zich eerst melden, uw naam en het aantal kaarten dat u nodig heeft (max. 6 per persoon) worden dan genoteerd.

Het is verplicht na aanmelding aanwezig te blijven bij café Haamberg.

Vanaf 13.00 uur worden de kaarten op volgorde van binnenkomst uitgedeeld.

Mochten er eventueel nog kaarten over zijn, dan kunnen deze nog elke avond bij café Haamberg worden gekocht.

Wij hopen u te mogen begroeten op één van de gala-avonden,

De Gala-commissie van C.V. de Waterponskes.

 

 

 


Zvingend het nieuwe jaar in met Popkoor Viventi

Manamana… en noe vedan! Popkoor Viventi bracht zondag 29 december een groot concert ten gehore in de MFA in Tilligte. Het werd een groot spektakel met muziek, dans en artiesten die een buut brachten op het podium.

De zaal stroomde om 14:00 uur al mooi vol en na een kop koffie met een kerstkrans begon Viventi om 14:30 uur met haar optreden. De middag werd geopend met muziek als ‘It’s Raining Men’ van The Weather Girls, ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene en ‘Als Het Avond Is’ van Suzan en Freek. Het was een prima opwarmer voor een prachtig concert.

Na de eerste muzikale klanken kwam Mathilde Geerds met een mooie buut over het zware leven als ‘Truus’, die elke dag opgescheept zit met haar man. Aangevuld met zang van Viventi zorgde zij voor lachende gezichten in de zaal. Nadat het koor wederom een aantal liedjes ten gehore had gebracht, waaronder ‘You’re the Voice’ van John Farnham, was het de beurt aan Paul Wiefferink om het podium op te gaan met zijn buut. Waar ‘Truus’ het eerder nog had over de ongemakken van de vrouw in een huwelijk, wist Paul haarfijn uit te leggen hoe moeilijk de mannen het wel niet hebben.

Toen de zaal eenmaal uitgelachen was, ging Viventi het podium weer op. Zo brachten Ursula Groeneveld en Ben ter Brake een prachtige cover van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, gericht op ‘het dorp’ Tilligte. Na een korte pauze - waarin het eerste deel van het concert druk werd besproken door het aanwezige publiek - wist Eline Hartman de zaal weer op de banken te krijgen met ‘Viventi Vrijdag’.

Na deze feestelijke hervatting van het concert kwam Mathilde Geerds weer op het podium voor haar tweede buut van de middag. Weer wist ze de zaal constant aan het lachen te krijgen. Niet veel later kwam ook Paul weer naar voren voor zijn tweede buut. Tussendoor zong Viventi nog een aantal liedjes, aangevuld met dans van Zarah Franceschina en Maud Bosma.

Viventi sloot de geslaagde middag af met ‘Leef’ van André Hazes en ‘Happy New Year’ van Abba, terwijl de kanonnen confetti de zaal in schoten. Naast de koorleden van Viventi, danseressen Zarah en Maud, gastzangeres Eline en sfeermakers Mathilde en Paul, werd het koor nog verder ondersteund door Theo Oude Avenhuis op gitaar, Annet Rikkink op de saxofoon, Ilona Arends en Sandra Busscher op accordeon, Wess Groeneveld op de drums en Marc Smellink als pianist en Kitty Engelbertink als regisseur. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Jolanda Smellink.

Een woord van dank is op zijn plaats voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt. Een speciaal woord van dank is er voor de vele vrijwilligers van de MFA Tilligte. Uiteraard een speciaal woord van dank aan de sponsoren die dit concert mogelijk hebben gemaakt: Cogas Cultuurfonds, Coöperatiefonds Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.


Zving Out van Popkoor Viventi uitverkocht!

De voorstelling Zving Out van popkoor Viventi van zondag 29 december is volledig uitverkocht!


a.s. zondag 15 dec. gewichttrekken @ café Haamberg

Zondag 15 december a.s. organiseert TTV Koapman wedstrijden gewichttrekken in café Haamberg in Tilligte. Een team bestaat uit 4 personen. Het gaat erom in een bepaalde tijd zoveel mogelijk kilo’s omhoog te trekken. Het doel is ledenwerving en promotie van de touwtreksport. Diverse jongerenteams, waaronder veel KPJ-afdelingen, hebben zich ingeschreven voor dit evenement. Voorafgaand aan de wedstrijden worden demonstraties gegeven door ervaren touwtrekkers. Ervaren touwtrekkers en recreatieteams worden in aparte poules ingedeeld. De wedstrijden beginnen aanstaande zondag om 14.00 uur.

Lijkt het u wat ? Geef je dan snel op! via info@ttvkoapman.nl

Niet meedoen maar toch nieuwsgierig? Kom dan kijken @ cafe Haamberg!! Tot zondag!!


Vrijwillig molenaar worden?

Vrijwillig molenaar worden? Is dat iets voor jou???

Ben je gepensioneerd, of heb je nog tijd over voor een andere hobby? De molenaars van de Westerveld Möl in Tilligte verwelkomen je graag bij hun team. Leeftijd hoeft geen probleem te zijn. Wie zien graag ook jongeren meedraaien op onze mooie molen in Tilligte.

Zie je op tegen de opleiding en de tijd die je dat kost? Dan laat je de opleiding lekker achterwege en ga je als vrijwilliger meedraaien in ons ervaren team. Zodoende leer je alles over de Westerveld Möl. 

Wil je niet elke week hieraan besteden? Dan kom je op de frequentie die jou wel uitkomt! Elke 14 dagen bijvoorbeeld, op de woensdag of zaterdagmiddag. Mocht je hier iets voor voelen, schroom niet om te bellen of kom langs op de molen.

Elke woensdag of zaterdag, zijn we er 's middags om jou te woord te staan. 

Voor meer informatie bel Walter Heerink 06-30332324 


75 jaar bevrijding Tilligte

4 april 2020, dat is de datum waarop Tilligte 75 jaar geleden bevrijd werd.
Daarom organiseert de werkgroep 75 jaar bevrijding Tilligte, in de periode van 4-4 t/m 5-5 meerdere activiteiten, waaronder een filmavond, er wordt een boekwerk gemaakt met verhalen van ouderen of familieleden met verhalen, wandelroute langs memorabele plekken in Tilligte en een pop-up museum/expositie in de MFA.
Voor het boekwerk en de expositie zijn wij op zoek naar personen (of familieleden, kinderen) die nog verhalen weten te vertellen of gebeurtenissen kunnen herinneren m.b.t. de tweede wereld oorlog en de bevrijding van Tilligte. Ook zijn wij op zoek naar oude foto's, bonnenboekjes, kleding, andere materialen, etc.

Kent u, of heeft u familieleden die ons hiermee zouden kunnen helpen, of heeft u iets thuis liggen, wat een bijdrage aan het boekwerk of expositie kan leveren, neem dan contact op met de werkgroep 75 jaar bevrijding.

? 06 53475371
???? 75jaarbevrijding@tilligte.com


Ervaar het openbaar vervoer

Ervaar het openbaar vervoer! Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een proefreis in Denekamp

Inloopspreekuur

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. 

Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. 

Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Wanneer: dinsdag 3 december 2019 

Hoe laat:  10.00 – 11.30 uur

Waar:  Bibliotheek Dinkelland/Kulturhus Denekamp, Oranjestraat 21, Denekamp

Proefreis

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. 

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 

038-4540130.

Wanneer: donderdag 12 december 2019

Waar: Denekamp

Meer informatie De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.  Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

 

 Prachtige winterwandeling Harseveldroute

Winterwandeling

Zondag 15 december kunt u, onder begeleiding van de klanken van de midwinterhoorn, meewandelen met de Harseveld-winterwandeling.

De start van de wandeling is tussen 12.00u en 13.30u bij het MFA- gebouw en is ongeveer 8 km lang.

Deze wandeling gaat bij hoge uitzondering over de begraafplaats van de Fam. Laan op het landgoed van Singraven.

Ook gaat de wandeling deze keer langs de boerderijcampus waar u een kopje koffie krijgt aangeboden.

Na de wandeling kunt u onder het genot van gluhwein en/of chocolademelk nog even napraten bij het MFA.

De kosten voor de wandeling zijn € 5,00 p.p. kinderen tot 12 jaar € 3,00. Opgave graag vóór 13 december tel: 0645037493 of mail: betsie_borgerink@hotmail.com


Popkoor Viventi presenteert: MANAMANA…..NOE VEDAN!

Op zondag 29 december organiseert Popkoor Viventi om 14.30 uur een groots evenement in de MFA te Tilligte. Inloop vanaf 14.00 uur:

Het is een zogenaamde Zving out met als titel: MANAMANA…..NOE VEDAN!

De details zullen we niet prijsgeven, maar u kunt een middag vullend programma tot ca. 16.30 uur verwachten met zang, dans en cabaret. We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn . De kaarten kosten €10,00 per persoon en zijn inclusief koffie/thee en een pauzedrankje.

De kaarten zijn op de volgende wijze te reserveren:

Ga naar de site van Viventi (www.viventi.nl) en vervolgens naar het tabblad 'kaarten bestellen'. Vul de benodigde gegevens in en de kaarten worden voor u gereserveerd. Betaling geschiedt achteraf middels een link die u via uw mailadres zult ontvangen. Na betaling worden de kaarten bezorgd op het door u opgegeven adres.

Het aantal kaarten is beperkt,  dus wees er snel bij want VOL = VOL.

Wij hebben er zin in en hopen u in groten getale te mogen ontmoeten.

Muzikale groeten,
De organisatie van ZVING OUT ….Manamana…noe vedan!

Jolanda Smellink
Hester Arends
Kitty Engelbertink
Susan Arendsen
Ben ter Brake


Inloopspreekuur voor senioren m.b.t. reizen met openbaar vervoer

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is de laatste jaren veel veranderd.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar - speciaal voor senioren -  activiteiten organiseren in alle gemeenten. 

                                                                                                                                                                                                                       

Ervaar het openbaar vervoer!

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Denekamp. 

Wanneer: dinsdag 5 november 2019

Hoe laat: 10.00-11.30 uur

Waar: Bibliotheek Dinkelland/Kultuhus Denekamp, Oranjestraat 21, Denekamp

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.

Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen.

Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

 
Nieuwe pinautomaat (geldmaat) in Tilligte

De geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank maken langzaamaan plaats voor de geldautomaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten. 

De pinautomaat in Tilligte is afgelopen week vervangen, het was u misschien al wel opgevallen. 

 


Voedselinzameling in Tilligte

Voedselinzameling in Tilligte 

A.s. weekend ( 28 en 29 september) vindt er een voedselinzameling plaats in de kerk. U kunt uw gaven zoals soep of groenten in blik of pot,  koffie, thee, pasta's of wasmiddelen achter in de kerk brengen. Dit kan op zaterdag 28 september vanaf 10.00 uur tot na de viering van 19.30 uur en op zondag 29 september is de kerk geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. 

Alvast hartelijke dank voor uw bijdrage.


Marloes vishandel de bakvis is in het huwelijksbootje gestapt

En ook onze visboer Marloes moest er aan geloven!!

Marloes en Gerjo heel veel geluk gewenst.


Uitnodiging informatieavond dorpsraad 2019

Uitnodiging voor alle inwoners van Tilligte, want het gaat om de leefbaarheid van Tilligte, Tilligte is ook van jou!

Hierbij nodigen wij alle Tilligtenaren uit voor de informatieavond 2019, georganiseerd door de dorpsraad.

Datum; maandag 30 september

Deze avond start om 19.45 uur en duurt tot +/- 22.15.

Tijdens deze avond zijn er ook een 2-tal gastsprekers; Ingrid Leferink (gem.Dinkelland) en Richard De Way (Rabobank).

Locatie; Café Haamberg, Ootmarsumsestraat 128, 7634 PR Tilligte.

Voor de volledige uitnodiging en het programma klik op onderstaande link;

https://tilligte.com/uploads/uitnodiging-informatieavond-2019-versie-3_1.pdf

 


A.s. zaterdag 21 sept. Ottershagenweg afgesloten i.v.m. Champions Tour klootschieten

Champions Tour bij Ons Streven Tilligte

Aanstaande zaterdag 21 september is de tweede voorronde in het kader van de Champions Tour klootschieten op straat en op veld bij KV Ons Streven in Tilligte.

De Ottershagenweg is dan afgesloten voor alle verkeer van 8.45 tot circa 16.00 uur. Omleidingen via de Wiemselweg en Gruttoweg.

Aanwonenden en noodzakelijk bestemmingsverkeer hebben vrije doorgang.


Het kan bijna beginnen: het Dorpsfeest 2019!

20, 21 en 22 september staat het beruchte Dorpsfeest van Tilligte weer op het programma! De afgelopen jaren was het altijd een groot feest en dat zal dit jaar natuurlijk niet anders zijn! We trappen het feest af met een mooie middag voor ‘de oudere jeugd’ van ons dorp. Vanaf 14:30 uur starten we met koffie en gebak, gevolgd door een fanatiek potje Jeu de Boules. Nieuw dit jaar is de pubquiz van 16:00 uur tot 17:00 uur. De kennis van de deelnemers wordt getest aan de hand van een pittige reeks vragen, onder andere over de historie van Tilligte.

De quiz is de afsluiter van de ‘oudere jeugd-middag’ en wordt om 17:00 uur gevolgd door een grandioze vijf uur-show met een barbecue voor het hele dorp! Onder het genot van heerlijk eten en een drankje halen we de vijf uur-show, die normaal in het café plaatsvindt, naar het Dorpsfeest! We hopen met zoveel mogelijk dorpsgenoten te BB      Q’en en zien jullie graag vrijdag om 17:00 uur! Opgeven voor de BBQ kan tot en met woensdag 18 september via www. dorpsfeesttilligte.nl of door te bellen of een berichtje te sturen naar Jorno Masselink (06-12606308). De kosten zijn €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Na deze eerste dag vervolgen we het programma op zaterdag weer om 13:30 uur met de mini-landbouwspelen! Alle kinderen uit het dorp kunnen dan meedoen aan de mini-Tilligter landbouwspelen met onder meer spijkerbroek hangen, een traptrekkerrace en touwtrekken. Hiervoor is geen opgave nodig.

De mini-landbouwspelen worden gevolgd door het meest prestigieuze volleybaltoernooi uit de omgeving van Tilligte. Voor Tilligtenaren, oud-Tilligtenaren of aanhang, de verschillende buurten nemen het tegen elkaar op en showen hun ‘volleybalskills’. Er wordt vier tegen vier gevolleybald en het speelschema wordt op de dag zelf bekend gemaakt. Het toernooi start om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur.

Nadat iedereen rustig bij heeft kunnen komen onder het genot van een heerlijk gekoeld drankje is het hoog tijd voor een feestavond! Iedereen uit het dorp is uitgenodigd om er een geweldige avond van te maken, waar natuurlijk ook de sportieve prestaties van eerder op de dag uitvoerig besproken kunnen worden. Om 20:30 uur start de feestavond die volledig aan elkaar gedraaid wordt door DJ Stan!

Om 21:00 uur een van de traditionele onderdelen van ons Dorpsfeest. Een Tilligte veiling, waar door de jaren heen al allerlei legendarische items geveild zijn, waaronder een dagje met Jelle Postel op de trekker en een gesneuvelde volleybal van tijdens het buurtvolleybaltoernooi. Ook dit jaar zijn er weer genoeg ludieke items te scoren. Benieuwd wat er dit jaar geveild zal worden? Kijk dan eens op www.dorpsfeesttilligte.nl.

Als iedereen enigszins bijgekomen is van de ongetwijfeld zware zaterdagavond, wordt er zondag om 14:00 uur gestart met de Tilligter Landbouwspelen. Voor het eerst georganiseerd tijdens het Dorpsfeest: in teams van minimaal drie personen worden er verschillende landbouwspellen gespeeld en de winnaars gaan er vandoor met een vat bier! Ook wordt er naast het vat bier een originaliteitsprijs uitgereikt aan het team dat zich het beste heeft gekleed naar het thema ‘landbouw’. Opgeven is mogelijk via www.dorpsfeesttilligte.nl.

Het Dorpsfeest wordt ook dit jaar weer afgesloten met de ‘afterparty’! Vanaf 16:00 uur live on stage: Henk Wijngaard en de band Falsch und Verruckt! Ook is er omtrent 16:30 uur voor het eerst in de historie van het Dorpsfeest een ‘badeentjesrace’. Van vrijdag tot en met zondag is het mogelijk om een badeendje te kopen voor één munt (op = op). Deze eendjes worden in een grote container met water gedaan, waarna deze container wordt losgetrokken. De badeendjes zullen vervolgens een felle, maar faire strijd met elkaar aangaan om als eerste de finishlijn te bereiken. Is jouw eendje als eerste over? Dan win je de eerste prijs! Ook nummer twee en drie vallen in de prijzen!

Ook is er natuurlijk de loterij! Om 17:00 uur worden de gelukkigen bekend gemaakt. Er worden vijf prijzen verdeeld, waaronder één minuut gratis winkelen bij Plus Jan ter Steege! Tot op het Dorpsfeest!


'Oudste"keet van Twente viert 40-jarig bestaan

‘Oudste’ keet van Twente viert 40-jarig bestaan: ‘We delen lief en leed’

TILLIGTE - Ze noemen het zelf weleens gekscherend de oudste keet van Twente. Feit is dat vriendengroep de Broadbikker uit Tilligte morgen z’n 40-jarig bestaan viert. En dat doet de club uiteraard in en bij z’n vaste onderkomen de Bikkerbar naast de Westerveldmolen aan de Frensdorferweg in Tilligte.

In 1979 smolten de vriendengroepen van  de broers Harry en Alfons Brunnikhuis uit Tilligte samen. Ze namen hun intrek in de oude machinekamer van de Westerveldmolen. Het was vooral de sport die beide groepen verbond. „Probleem was  dat we allemaal in het weekeinde sportten”, vertelt Jan Koopman.

„In het weekeinde bijeenkomen was daardoor geen optie. Uiteindelijk is dat de maandagavond geworden en dat doen we na veertig jaar nog steeds. Elke maandag vanaf ongeveer half tien komt in elk geval een deel van de groep bijeen in de ruimte naast de molen.”De voormalige machinekamer van de molen was vanaf de eerste dag het vaste onderkomen en dat is altijd zo gebleven. In al die jaren is het interieur met regelmaat veranderd. Nu is het een knusse mancave met een grote eettafel en natuurlijk een ouderwetse bar met krukken.

Aan de wand hangen herinneringen aan diverse uitstapjes die de groep heeft gemaakt. Het gebouwtje is inmiddels in eigendom van een van de leden, zodat het tot in de eeuwigheid verbonden blijft aan de Broadbikker. „We betalen ook elke maand netjes contributie voor de hapjes, drankjes en het onderhoud aan ons clubhuis”, vertelt Koopman.

Hier nemen we elke week het wereldnieuws door”, vervolgt Harry ten Dam. „De sport natuurlijk met vooral FC Twente en Max Verstappen, maar ook de nieuwtjes uit de dorpen en de wereldpolitiek komen voorbij. Op het eind van de avond hebben we vaak alle problemen opgelost maar de dag erna zijn we ze helaas weer vergeten.” Een lachsalvo volgt zoals er vele volgen als de mannen bijeen zijn.

De ene na de andere anekdote vliegt over tafel.  Daarbij worden de leden bepaald niet gespaard. „Maar we tonen altijd respect naar elkaar toe”, zegt Koopman. „Dat is, denk ik, ook de basis voor onze jarenlange vriendschap. We zijn een heel verschillend gezelschap met mensen die er andere meningen op na houden en in diverse beroepen werkzaam zijn. Maar omdat we elkaar altijd respecteren gaat het goed.”


In de afgelopen veertig jaren zijn tal van activiteiten georganiseerd. Deelname aan de zaalvoetbalcompetitie in Denekamp, het voetbaltoernooi in Budel, de Open Tilligter Skikampioenschappen in het Sauerland, de deelname aan Ter land, ter zee en in de lucht, de beklimming van Alpe d’Huez en de weekendjes weg waarbij ook de vrouwen meegaan.

De deelname aan Ter Land, ter zee en in de lucht leverde nog een hilarisch moment op toen presentatrice Nada van Nie op tv aan deelnemer Alfons Huttenhuis vroeg waar hij graag in hapte, daarmee verwijzend naar de naam Broadbikker (broodhapper). ‘In een zigeunerschnitzel’ was zijn antwoord.

Het hele gezelschap barst weer in lachen uit. Maar, zo wordt vervolgens benadrukt, de kameraden delen niet alleen de mooie momenten van het leven. „We delen lief en leed. Op het moment dat bij een van onze leden of in zijn familie iets gebeurt staan we ook voor elkaar klaar. Of het nu gaat om een bruiloft waarvan we er een flink aantal hebben gehad tot een echtscheiding of het overlijden van een familielid. We hebben het allemaal meegemaakt en het samen verwerkt.”

Het hele gezelschap barst weer in lachen uit. Maar, zo wordt vervolgens benadrukt, de kameraden delen niet alleen de mooie momenten van het leven. „We delen lief en leed. Op het moment dat bij een van onze leden of in zijn familie iets gebeurt staan we ook voor elkaar klaar. Of het nu gaat om een bruiloft waarvan we er een flink aantal hebben gehad tot een echtscheiding of het overlijden van een familielid. We hebben het allemaal meegemaakt en het samen verwerkt.”

Bron: tc Tubantia, Bert Holst, foto's Robin Hilberink


Vrijwilligersavond van de parochie lumen christi locatie Tilligte

Vrijwilligersavond van de parochie lumen christi locatie Tilligte:

 

Zoals gemeld in het vorige parochieblad vindt de vrijwilligersavond op donderdag 19 september a.s. plaats.

Aanvang 19:00 in het MFA gebouw.

Als het kan graag op de fiets komen.

Er is een auto aanwezig voor degene die niet kunnen of willen fietsen.

 

Aanmelden voor deze vrijwilligersavond is gewenst zodat wij weten op hoeveel personen we kunnen rekenen.

Dit kan tot zondag 15 september a.s. via tendamj49@gmail.com.

 

Vriendelijke groeten namens het kostersteam.


Fruhshopconcert Amicitia tijdens Twents Oltimer festival Tilligte zondag 1 september 2019

      

 Frühshopconcert Amicitia Tilligte tijdens Twents Oldtimer festival

Zondag 1 september geven de fanfare en slagwerkgroep van Amicitia een Frühshopconcert tijdens het 

Twents Oldtimer festival te Tilligte. 

Tijd: 10.30 uur tot 12.00 uur. 

Locatie: Feesttent Westenveldweg Tilligte

 

   

 

 

 

                                                                                                                                                                                               


Terugblik 35e KemVeldloop Tilligte

De 35e editie van de KemVeldloop werd woensdagavond door een recordaantal deelnemers gelopen. Winnaar was Tim Lohuis uit Haaksbergen in een tijd van 49.24 minuten. 274 deelnemers verschenen er aan de start in Tilligte.

De wedstrijdloop op de derde woensdag in de bouwvak-vakantie is voor veel sportievelingen vaste prik. Of het niet jammer is dat de loop altijd in de vakantieperiode wordt gehouden? Het zorgt er juist voor dat er altijd veel vakantiegangers onder de deelnemers zijn, weet Ilonka Morsink- Veldhuis van de organisatie. „Van Uelsen tot Hoogeveen: ze komen dit jaar ook weer overal vandaan.”

Evenals voorgaande jaren lieten de lopers ook dit jaar hun deelname afhangen van het weer. De voorspellingen voor deze avond waren gelukkig gunstig. Niet heel warm en droog, het perfecte weer voor de mooie routes in en rondom Tilligte. 

Bron: TC Tubantia

  


EK klootschieten 2020

In 2020 worden de EK klootschieten georganiseerd in Duitsland. Daarvoor worden selectie-en trainingswedstrijden georganiseerd op de Ottershagenweg tussen de Lölfweg en de Gruttoweg.

De klootschietersvereniging Ons Streven in Tilligte is gevraagd deze wedstrijden mede te organiseren.

 

In overleg met de Gemeente Dinkelland mag aangegeven traject tijdelijk afgesloten worden voor doorgaand verkeer, tussen 9.00 uur en 14.00 uur. De omleiding is via de Gruttoweg en de Wiemselweg.

Aanwonenden en hulpdiensten zullen ten aller tijde bereikbaar blijven.

Aanwonenden zullen ook een informatiebrief bezorgd krijgen.

 

Het gaat om de volgende data:                Zaterdag 7 september 2019

                                                                              Zaterdag 21 september 2019

                                                                              Zaterdag 16 november 2019

                                                                              Zaterdag 30 november 2019

                                                                              Zaterdag 14 december 2019


Klootschietmarathon Ons Streven Tilligte

De K.V. “Ons Streven” Tilligte organiseert wederom haar jaarlijkse KloatschéétersMarathon. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 17 augustus 2019. Aan dit toernooi kan worden deelgenomen door alle georganiseerde en niet-georganiseerde kloatschééters, klootschieters en recreanten. Tevens worden wederom onze Duitse sportgenoten uitgenodigd. Deze dienen echter Nederlands materiaal te gebruiken tijdens de wedstrijd.

Hieronder vallen ook de blauwe NK-kloot en de Ierse stalen kloot.

Het af te leggen parcours bestaat geheel uit goede asfaltwegen. De lengte is ongeveer  9,5 kilometer. Voor de dames, veteranen,  vrije, bedrijven en de 4e klasse heren is de lengte van het parcours 2 km korter.

Startschema is als volgt:

8.25 uur Opening
8.30 uur Start 3e Klasse Heren (ronde 9,5 km)
9.15 uur Start 4e Klasse Heren (ronde 7,5 km)
9.45 uur Start 2e Klasse Heren (ronde 9,5 km)
10.30 uur Start Veteranen Klasse (ronde 7,5 km)
11.15 uur Start Cup Klasse Heren (ronde 9,5 km)
12.00 uur Start Vrije en bedrijven Klasse (ronde 7,5 km)
13.00 uur Start beide Dames klassen (ronde 7,5 km)

In elke klasse zijn fraaie prijzen  te winnen, terwijl voor de beste heren- en damesploeg een wisselbokaal beschikbaar is. En “last but not least” vindt u bij ons nog steeds de onnavolgbare gezelligheid na de wedstrijd in de tent.

Winnaar van de dag op de grote ronde wint €150,00, maar ook voor de overige winnaars zijn er fraaie bekers en geldprijzen te winnen.

Aanmelden kan alleen via internet, op  www.onsstreventilligte.nl. Hierop staat ook actuele informatie m.b.t. de Marathon vermeld.

Uw aanmelding dient voor 10 augustus 2019 bij het wedstrijdsecretariaat binnen te zijn.

Elk team dient te bestaan uit 3,4 of 5 spelers.

De organisatie behoudt zich het recht voor om in geval van twijfel over de klassenindeling een team naar eigen inzicht in te delen. Het inleggeld bedraagt € 10,-- per team en dient te worden voldaan bij aanmelding bij het wedstrijdsecretariaat op de wedstrijddag.

De medewerkersvergadering is op dinsdag 13 augustus om 20.00u in het clubgebouw. Donderdagavond wordt de tent opgezet.


Binnenhalen van de roggeschoven

Vorige week werd de rogge op ambachtelijke wijze geoogst met een zeis en met de graanmaaier. De rogge werd na het maaien in schoven gezet. Na een week vol zon (héél veel zon) en tropische temperaturen hebben de heren de roggeschoven weer binnengehaald met trekker en platte wagen. Een flinke inspanning tijdens deze tropische temperaturen, nadien werden de heren goed verzorgd met koffie en krentenstoet. 

Hieronder enkele foto's: 

 

 

 

 


Rogge maaien 2019 Tilligte

Vanmiddag heeft er op grond van de familie Brunninkhuis, aan de Frensdorferweg nabij de molen van Tilligte, het rogge maaien plaatsgevonden. 

Een fanatieke, maar ook ervaren, club kearls hebben deze klus geklaard. 

Prachtig om deze oude ambacht te zien, en zeker ook iets om in ere te houden.

Hieronder enkele foto's:

 

 

 


Nieuwe website Amicitia

Onze fantastische muziekvereniging Amicitia heeft nu een nieuwe website.

Nieuwsgierig geworden? U kunt ze vinden, op deze website via de button verenigingen --> Amicitia

of via www.amicitiatilligte.nl

 


Feestelijke Opening speelveld

Vanmiddag heeft onder prachtige weersomstandigheden de officiële opening van het vernieuwde speelveld in Tilligte plaatsgevonden. Voorzitter v.d. dorpsraad, Hans Haamberg heeft het welkoms woord verzorgd waarin hij alle sponsoren en leden van de werkgroep bedankte. Marlon Arends en Niels Borgerink hebben namens  het Rabobank coöperatiefonds een cheque overhandigt waarna wethouder Ilse Duursma van de gemeente Dinkelland het speelveld officieel geopend heeft. Door de inzet van vele personen, is dit prachtige speelveld ontstaan, waarvoor onze hartelijke dank. 

Het was een gezellige middag, mede door de aanwezigheid van de vele kinderen, opa’s en oma’s, buren en andere belangstellenden. De mascotte zorgde voor vertier en de kinderen werden getrakteerd op een ijsje, ranja en andere snoeperij. Onder het genot van een drankje werd deze prachtige middag afgesloten. 

Hieronder enkele foto's: 


Opening speelveld Tilligte a.s. vrijdag

Vrijdag a.s. komt wethouder Ilse Duursma naar Tilligte om daar ons prachtige nieuwe  speelveld bij de Multi Functionele Accommodatie Terra Nova officieel te openen. 

Een prachtig multifunctioneel omheind sportveldje, waarnaast reeds in gebruik genomen een speeltuin, een jeu de boules-baantje en een gezellige zithoek. 'Allemaal voor zowel jong als ouder Tilligte'. Het multifunctionele speelveld komt door de daarop aangebrachte belijning duidelijk naar voren. Al weer een geweldig initiatief in het kader van het leefbaar houden van ons dorp. De ligging van deze buitenspeel-accommodatie is niet ver van de basisschool, zodat die er eveneens gebruik van kan maken. 

U wordt hierbij uitgenodigd om samen met ons deze officiële opening te vieren, het programma ziet er als volgt uit: 

14.15 uur inloop

14.30 uur officiële opening door wethouder Ilse Duursma, samen met de kinderen van de basisschool. 

Aansluitend een hapje en een drankje.


Gouden dag voor TTV Koapman

Gouden dag voor de touwtrekkers van Koapman uit Tilligte

Deze prachtige zonnige dag, was ook een GOUDEN dag,  voor de touwtrekkers van TTV Koapman. 

Vandaag stond het Nederlands kampioenschap op het programma. 

Ruben Lohuis, nam deel samen met leden van touwtrekvereniging Oele aan de jeugdklasse. Hiermee behaalden zij de eerste plaats! GOUD !  Ruben (en ook de leden van Oele) gefeliciteerd! 

S'middags was het de beurt aan de 6-tallen 540 kg klasse en de mix-klasse. 

Het 6-tal 540 kg, welke bestond uit:  Louis Ribberink, Arjan oude Nijhuis, Jelle Postel, Martin Lohuis, Jan van der Steen, Koen Leeferink, Richard Groeneveld (coach Tom  Scholten, verzorger Alexander Veldhuis),  zijn ook 1e geworden! Weer GOUD! Heren gefeliciteerd, wat een prachtige prestatie. 

De middag stond ook in het teken van de mix-klasse (een gemengd team van dames en heren). Daniëlle Damhuis trok mee bij het team van de touwtrekvereniging uit Eibergen, en ook zij behaalden in deze klasse de 1e plek! dus weer GOUD!! Daniëlle, van harte gefeliciteerd! 

Al met al dus een zeer geslaagde dag voor de heren en dame touwtrekkers, coach en verzorger !

 


Opening speelveld vrijdag 5 juli a.s.

Opening speelveld

Op vrijdag 5 juli om 14.30 uur zal het nieuwe speelveld officieel geopend worden. 

Programma: 

14.15 uur inloop

14.30 uur officiële opening door wethouder Ilse Duursma, samen met de kinderen van de basisschool. 

Aansluitend een hapje en een drankje

Uw komst zullen we op prijs stellen! 

 


Bijeenkomst 75 jaar bevrijding gemeente Dinkelland

 

Beste inwoners van de gemeente Dinkelland,

Op 2 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de gemeente Dinkelland werd bevrijd. Sindsdien leven we in vrijheid en dat willen we vieren. Samen met u! Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners van Nederland op om in 2020 op grootse wijze te vieren dat we alweer driekwart eeuw in vrijheid leven, maar ons daarbij ook te realiseren dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Dat betekent dat ook inwoners van de gemeente Dinkelland worden uitgedaagd om samen een fantastisch vrijheidsfeest te organiseren. Een evenement waarbij naast het vieren van vrijheid ook het gesprek op gang wordt gebracht over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en vrijheid voor nu en in de toekomst. Waarbij verhalen over oorlog en vrijheid worden opgehaald en nieuwe tradities om de vrijheid te vieren worden omarmd. Als gemeente willen we u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij het neerzetten van een fantastisch feestprogramma in alle kernen. Hoe? Daarover willen we graag met u in gesprek.

Daarom nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst op 20 juni in het gemeentehuis van Dinkelland, van 19:30 – 22:00 uur. Op deze avond is er volop ruimte om hierover van gedachten te wisselen en inspiratie op te doen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u al een concreet idee? Meldt u zich dan aan door een mailtje te sturen naar g.wehkamp@noaberkracht.nl Wij hopen u dat u erbij bent!

Met vriendelijke groet, Burgemeester John Joosten


Optreden slagwerkgroep Amicitia i.s.m. muziekvereniging Fleringen bij de Haarmühle in Altstätte.

De slagwerkgroep van Amicitia speelt op de Tweede Pinksterdag 10 juni mee met het optreden dat de muziekvereniging uit Fleringen geeft bij de Haarmuhle in Altstätte.

We gaan daar met de bus naar toe en als er mensen (zowel leden als niet-leden) mee willen, dan kan dat. 

De bus staat om 12.45 uur bij Haamberg voor het inladen van de instrumenten . 

13.00 Uur vertrek via Fleringen naar Alstätte. 

Concert zal plaatsvinden tussen 15.00-17.30 met een half uur pauze.

Na afloop is er een uitgebreid eten. Voor alle muzikanten van die middag wordt dat aangeboden, voor de rest wordt 10 euro bijdrage gevraagd. 

Vertrek terug staat rond 19.30 uur gepland.

Verwacht 20.30 uur terug in Tilligte. 

Graag zo snel mogelijk doorgeven als men mee wil met de bus en of men ook mee wil eten.

 

               


Subsidie toekenning voor ZorgSaam Tilligte

Impuls Vakantieactiviteiten Samen Ouder kent 3000 Euro toe

Stichting Dorpsraad Tilligte heeft een bijdrage toegekend gekregen om in de vakantieperiode samen met ouderen groepsactiviteiten te organiseren, zodat zij hun sociale netwerk kunnen onderhouden en actief blijven. Om dit te bewerkstelligen worden door de werkgroep ZorgSaam Tilligte diverse activiteiten voorbereid. Hierbij valt te denken aan een dagtocht, midzomerdiner, bewegingsoefeningen, een spellen-/vakantiemiddag, tochten met een duofiets en een voorlichtingsmiddag.

Verdere communicatie omtrent deze activiteiten zal plaatsvinden via Dinkelland Visie en de andere gebruikelijke kanalen.

Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.

                   


A.s. zondag kampioenswedstrijd van DTC'07 tegen La Premiere 1 uit Almelo

Aanstaande zondag is het zover, de kampioenswedstrijd van DTC '07 1 tegen La Premiere 1 uit Almelo.
Mocht DTC '07 1 winnen dan mogen zij zich de kampioen van de 5e klasse A noemen.
Natuurlijk hopen de jongens op heel veel support van de mensen uit Lattrop en Tilligte dus daarom wordt er een supportersbus geregeld naar Almelo.

Geef je op !!

Let op : de bus vanaf Tilligte vertrekt vanaf Cafe Haamberg.

06-20507678 of wedstrijdsecretariaatsenioren@dtc07.nl

 

 

 

 

 


Een biertje tussen de koeien

Lange tijd werd er al over gediscussieerd door de vaste gasten van Koapman: het zou toch wel mooi zijn een keer een biertje te drinken tussen de koeien van café-eigenaar Hans Haamberg, in plaats van in het café. Zondagochtend was het zover: samen met Hans en zijn koeien werd er in de wei aan de Ootmarsumsestraat een biertje gedronken.

Er was een statafel meegenomen en de koeien stonden nieuwsgierig mee te kijken naar hetgeen zich afspeelde in de wei. Ook de fietsers en automobilisten die langs de wei reden wisten niet wat ze zagen. Een geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is!