Bestel nu gratis bloemzaad

GRATIS BLOEMZAAD OM DE BIJEN TE HELPEN

Er zijn steeds minder bijen. Dat komt onder andere omdat ze te weinig voedsel hebben. En omdat er steeds minder beschutting en nestplaatsen zijn voor de bijen. Help de bijen door meer bloeiende planten in uw tuin te planten. U kunt zelf helpen door nu een email te sturen naar dorpsraad@tilligte.com, maximaal 150m2 per particuliere aanvraag. 

Waarom is de bij zo belangrijk?
De bij bestuift veel groente- en fruitgewassen. De bij zorgt er dus voor dat wij een ruime keus aan groente en fruit in de supermarkt hebben. Hoe mooi is het dan dat wij ook weer eten (bloemen) terug kunnen geven aan de bijen!

Hoe help je de bij?
Door planten in je tuin te plaatsen die op verschillende tijden in het jaar bloeien, hebben bijen het hele jaar door eten. U kunt ook een insectenhotel of een zandheuvel maken in de tuin voor bijen en andere insecten die belangrijk zijn om planten te bestuiven. Zo wordt je tuin een en echte Bed & Breakfast voor insecten.

Geef u dus op, voor 28 februari a.s. via dorpsraad@tilligte.com.

Wat moet u doen? maak een foto van de in te zaaien grond én het oppervlakte in in vierkante meters. Maximaal 150 m2 per particuliere aanvraag. 

De dorpsraad Tilligte bezorgt het bloemenzaad dan op 13 of 14 maart, dit alles betreft een project van NLdoet.