Goede doelen stichting Tilligte

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het opzetten van de goede doelen stichting Tilligte. 

Op een later moment vind u hier meer informatie over op deze pagina. 

De afbeelding die u hier ziet staan is een voorbeeld afbeelding.  

Er wordt nog aan een eigen logo voor de goede doelen stichting in Tilligte gewerkt. 


Damesgym

Damesgymclub Tilligte

De damesgym bestaat al 53 jaar, het aantal leden is momenteel 13 personen, we zijn actief op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Het uur is op gedeeld in een half uur gymoefeningen en een half uur volleybal.

De leeftijd varieert van 54 tot 74 jaar. Naast het sporten hebben we veel gezelligheid met elkaar.

Lijkt het u wat? of wilt u een keer komen kijken? Dan bent u van harte welkom op dinsdag avond in de MFA. 

    

 


4 Youth Lattrop/Tilligte

Wij vormen samen de groep 12-13 jarigen uit Tilligte en Lattrop, 4 youth. Gezamenlijk gaan we genieten van activiteiten waardoor we elkaar nog beter leren kennen. We organiseren gezellige avonden, waaronder kennismakingsavonden, creatieve avonden, sportieve en informatieve avonden.

We hebben gemiddeld 5 leuke avonden per jaar, meestal op de woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur

De groep bestaat uit ca. 60 tot 70 jongeren.


Amicitia

Muziekvereniging "Amicitia" is opgericht op 30 augustus 1978. De doelstelling is het musiceren in groepsverband en een zinvolle invulling aan de vrije tijd te geven. Om Tilligte en zijn omgeving leefbaar te houden brengen de leden oa. muzikale invulling bij jubilea en diverse openbare activiteiten. De vereniging bestaat uit een brede groep enthousiaste muzikanten vanaf een leeftijd van ca. 9 jaar met allen als doel plezier hebben in het met elkaar muziek maken.

Voorwaarde is een open en ongedwongen sfeer. De vereniging wordt mede ondersteund door gemeente, donateurs en vele vrijwilligers die bijdragen in de vorm van hulp, organisatie en financiële middelen.

Eens per week wordt er gerepeteerd in Tilligte. Meerdere malen per jaar worden er concerten en muzikale evenementen georganiseerd. Het totaal aantal muzikanten in het fanfare orkest is ca. 25. De slagwerkgroep bestaat uit ca. 12 leden. Een 16 tal fanfare en slagwerkgroep leden zijn ook actief binnen het dweilorkest “de Dinkelöaskes”.


Beheersstichting Terra Nova

De Multi Functionele accommodatie Terra Nova ligt midden in de kern van Tilligte en biedt ruimten voor allerlei activiteiten.

Allerlei vergaderingen worden er gehouden. De diverse werkgroepen van het Parochiebestuur komen er samen. De schildersclub kan er zich uitleven. De aula is er gevestigd.

Er zijn van tijd tot tijd wisselende activiteiten. Misschien ook de juiste locatie voor u???


Carnavalsvereniging de Waterpönskes

CV de Waterpönskes is opgericht in 1969. Het initiatief kwam voort uit de voetbalvereniging Tilligte SV en het Oranje Comite. Mensen van het eerste uur waren o.a. Sjoerd Meijer, Harrie Arends, Gerard Borggreve, Jan Weernink en Johan Koehorst namens Tilligte SV en Jan Mollink namens het Oranje Comite.

Naar website


De Daltons

Solexclub De Daltons is onstaan door een grap van de broers Jan en Huub Overmars. Zij zijn bij café Arends (ons club café) ooit eens begonnen over een solexclub zodat zich daar gelijk maar zo'n 30 enthousiastelingen hebben opgegeven als lid. Van heinde en verre, van markten en stoffige zolders werden al gauw ettelijke solexen opgetrommeld. Natuurlijk moesten deze eerst uit elkaar gehaald worden om ze zo goed en zo kwaad weer aan de praat te krijgen.

Natuurlijk was er dan nog altijd wel een zwarte sjonnie die tijdens een rit zijn berijder in de steek liet zodat deze dan luid foeterend bij Eduard in t café binnenstapte met de mededeling dat zijn solex het iedere keer na een km liet afweten. Nog steeds zijn wij een solexclub die bij verschillende clubs meerijden met een rit, en gaan wij voor gezelligheid.


DTC '07

DTC '07 is ontstaan uit een fusie tussen SV Dinkelland uit Lattrop en TSV (Tilligter Sport Vereniging) uit Tilligte. Het fusietraject is ingezet door een fusiecommissie bestaande uit drie leden van SV Dinkelland en drie leden van TSV.

Naar website


Katholieke Vrouwen Organisatie

De Katholieke Vrouwen Organisatie dankt haar bestaan aan de initiatiefneemsters die in 1936 begonnen als “Boerinnenbond “ met over het algemeen boerenvrouwen.

In de loop der jaren is die naam veranderd in K.P.O. Katholieke Plattelandsvrouwen Organisatie tot 1994 daarna werd het geheel zelfstandig en ging en gaat het verder als K.V.O. Het is inmiddels al lang niet meer alleen voor boerenvrouwen maar iedereen is van Harte Welkom.


Kemveldloop

Op 1 januari 1985 is de KemVeldloop ontstaan. Johan Kemerink daagt Theo Veldhuis uit om een keer tegen hem te hardlopen. Deze weddenschap werd natuurlijk direct aangenomen.Op 23 juli 1985 moet het dan maar gebeuren. Iedereen uit Tilligte mag meelopen, maar uiteindelijk ging het om Johan en Theo. Theo werd de grote winnaar van de eerste KemVeldloop.

Na deze avond is de KemVeldloop niet meer weg te denken. Helaas is Johan Kemerink daarna nog maar 4 jaar in ons midden geweest en dus reden te meer voor Theo om de schouders er flink onder te zetten.
De naam KemVeld loop is dus ontstaan door de afkorting Kemerink Veldhuis.


KPJ Tilligte

Welkom op de Facebookpagina van KPJ Tilligte. Hier kun je zien welke evenementen er komende tijd plaatsvinden.

Naar Facebook pagina


Locatieraad Tilligte

De naam Lumen Christi verwijst naar Pasen: het hart van het christelijk geloof.
De geloofsgemeenschap is onderdeel van de parochie Lumen Christi.

Naar website


MFA Terra Nova

Bent u op zoek naar een inspirerende vergaderruimte, een grote ontmoetingsruimte of een ruimte voor kookcursussen op een bijzondere locatie, kijk dan eens bij onze beschikbare ruimtes.

U bent van harte welkom bij de MFA Terra Nova Kerkweg 5-7 7634 PL te Tilligte. In onze MFA kan men gratis gebruik maken van ons gasten WIFI netwerk.

Mocht u een vraag hebben of een ruimte willen reserveren stuur dan een mail naar beheerderMFA@tilligte.com


Oldtimerclub Tilligte

Oldtimers te midden van muziek, cultuur, trekkertrek, theater en vrijheid. Een uitje waar jong en oud reikhalzend naar uitkijkt. Dat is het Twents Oldtimer Festival.

Naar website

 


Ons Streven

De vereniging Ons Streven Tilligte bestaat sinds 1932 en heeft haar grootste successen (cup en competitie) behaald in de jaren tachtig en negentig. Daarvoor waren vooral persoonlijke successen bepalend voor de uitstraling van Ons Streven.

De successen van de senioren waren een tijd niet meer zo talrijk als de decennia geleden, echter draaien ze de laatste jaren weer volop mee in dé Nederlandse Veldcompetitie. Dit werd 3 jaar gelden ingeluid met de cupwinst, waarna er dit jaar zelfs de dubbel werd gepakt(zowel kampioen in de competitie als met de cup). De jeugd heeft de afgelopen jaren hieraan bijgedragen en is nog steeds op een hoog niveau actief.


Oranje Comité

De doelstellingen van het Oranje Comité Tilligte zijn:

Het organiseren van Koningsdag met activiteiten voor jong en oud verdeeld over de gehele dag.
Het verzorgen van de intocht van Sinterklaas in Tilligte en de huis bezoeken coördineren .


Ouderensoos

Wij willen graag nieuwe leden bij onze ouderensoos. U bent al van harte welkom vanaf 55 jaar. Wij organiseren uitstapjes met auto's of bus maar ook gezellige middagen met kaarten of bingo of een lezing of een leuk thema.

Komt u eens langs of bel even naar: Gerrit Damhuis  (tel.0541-221300), Ine Pross (tel. 06-13888148)


Stichting Dorpsraad Tilligte

De Dorpsraad Tilligte is een stichting die zich in zet voor het algemeen belang van de Tilligtenaren. Wij als dorpsraad proberen problemen en knelpunten in het dorp door te spelen naar de overheid, bijvoorbeeld de gemeente of de provincie. Hierdoor kunnen deze problemen sneller en effectiever aangepakt worden. Daarnaast worden ideeën voor het bevorderen van de leefbaarheid in het dorp uitgewerkt en vaak in samenwerking met andere organisaties budget voor gezocht en gerealiseerd.


TTV Koapman

Touwtrekverenigng Koapman: kom kijken op één van de toernooien.

Of kom meedoen op één van onze trainingen, deze vinden plaats op donderdag om 20:00 uur bij Erve Ribberink Westenveldweg 8.

Naar website


Viventi

Viventi is een koor uit Tilligte welke bestaat uit zeer enthousiaste zangers en zangeressen.

Wilt u meer weten over dit koor ga dan naar onze website.

Naar website


Volleybalvereniging Ti-Volley

Volgens officiële documenten bestaat de volleybalvereniging in Tilligte sinds 1974. Er werd toen gemengd getraind door de dames- en herenteams. Ook werd er toen al door een herenteam en twee damesteams meegedaan aan de recreanten competitie in Denekamp. Dit was toen nog onder de naam Volleybirds. 

Naar website