Dankzij de inzet van de Dorpsraad van Tilligte, een subsidie van het Oranjefonds (een kleine verandering, een groot verschil) en de Provincie Overijssel (samen voor elkaar) beschikt Tilligte tegenwoordig over een duofiets. De fiets is bedoeld voor mensen die niet meer in staat zijn om zelfstandig een fietstocht te maken. Samen met een fietsmaatje, familielid of een bekende kan zo'n fietstocht wél worden gerealiseerd.
 
Op het moment wordt er druk aan gewerkt vrijwilligers te werven voor begeleiding tijdens deze fietstochten. Mochten er mensen interesse hebben hiervoor, dan kan men zich opgeven bij de coördinatoren van de duofiets:
 
Ine en Tonnie Pross
Tel: 0541-221358 of 06-13888148
inepross@hotmail.com
 
Er wordt een bijdrage van €7,50 per dagdeel gevraagd voor het gebruik van de duofiets. Men kan ook een tienrittenkaart kopen voor de fiets, waardoor de prijs uitkomt op €6,00 per dagdeel. Deze bijdrage wordt gebruikt voor eventuele reparaties en het betalen van de afgesloten verzekering op de fiets. 
 
Wat is er leuker dan samen te gaan fietsen op een stabiele fiets die niet om kan vallen, waarbij je gezellig naast elkaar zit en zonder al te veel inspanning van de omgeving kan genieten? De duofiets heeft trapondersteuning, een e-bike dus, maar wel een hele stabiele. De bestuurder zit links, deze let op het verkeer en bedient en bestuurt de fiets. De bijrijder mag mee trappen, maar dat hoeft niet. Ook kan de bijrijder zijn eigen versnelling kiezen. Het afstappen is eenvoudig: de fiets is voorzien van een draaibare stoel voor de bijrijder. Op een duofiets kunt u ook heel goed alleen fietsen, iemand ophalen en dan samen een tochtje maken, en vervolgens alleen weer terug fietsen.