World Cleanup Day

Beste allemaal,

 

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Een mooie gelegenheid om jouw omgeving weer zwerfvuilvrij te maken. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Ook Dinkelland doet mee!

 

In maart was veel animo om tijdens de Landelijke Opschoondag in actie te komen tegen zwerfafval. Helaas kon dit niet doorgaan vanwege corona. Daarom gaan we de 19e aan de slag om Dinkelland nog schoner te krijgen. Al ben je jong of oud, in je eentje of met een groep, met jouw vereniging, sportclub of klas; wij nodigen je van harte uit om mee te doen en zo jouw steentje bij te dragen aan een schonere omgeving.


Meld je aan en ontvang een handige opruimset
Je kunt jouw actie vóór 7 september aanmelden door een mail te sturen naar afval@noaberkracht.nl. Vermeld hierin jouw naam, adresgegevens en het aantal personen waarmee je op pad gaat. Wij zorgen dan voor de opruimsets en halen het materiaal en zwerfvuil na afloop van de actie op in jouw dorp.

 

Maak kans op een leuke prijs!

Een gezamenlijke schoonmaakactie biedt de perfecte gelegenheid voor het maken van originele foto’s. Zie jij een fanatieke opruimer, vind je een bijzonder stuk afval of wil je gewoon een mooie herinnering? Leg het vast op beeld en stuur jouw actiefoto’s voor 23 september naar afval@noaberkracht.nl. De maker van de origineelste foto wordt beloond met een leuke prijs!

 

Jij doet toch ook mee?

 

Met vriendelijke groet,

Wethouder Ben Blokhuis