Zvingend het nieuwe jaar in met Popkoor Viventi

Manamana… en noe vedan! Popkoor Viventi bracht zondag 29 december een groot concert ten gehore in de MFA in Tilligte. Het werd een groot spektakel met muziek, dans en artiesten die een buut brachten op het podium.

De zaal stroomde om 14:00 uur al mooi vol en na een kop koffie met een kerstkrans begon Viventi om 14:30 uur met haar optreden. De middag werd geopend met muziek als ‘It’s Raining Men’ van The Weather Girls, ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene en ‘Als Het Avond Is’ van Suzan en Freek. Het was een prima opwarmer voor een prachtig concert.

Na de eerste muzikale klanken kwam Mathilde Geerds met een mooie buut over het zware leven als ‘Truus’, die elke dag opgescheept zit met haar man. Aangevuld met zang van Viventi zorgde zij voor lachende gezichten in de zaal. Nadat het koor wederom een aantal liedjes ten gehore had gebracht, waaronder ‘You’re the Voice’ van John Farnham, was het de beurt aan Paul Wiefferink om het podium op te gaan met zijn buut. Waar ‘Truus’ het eerder nog had over de ongemakken van de vrouw in een huwelijk, wist Paul haarfijn uit te leggen hoe moeilijk de mannen het wel niet hebben.

Toen de zaal eenmaal uitgelachen was, ging Viventi het podium weer op. Zo brachten Ursula Groeneveld en Ben ter Brake een prachtige cover van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, gericht op ‘het dorp’ Tilligte. Na een korte pauze - waarin het eerste deel van het concert druk werd besproken door het aanwezige publiek - wist Eline Hartman de zaal weer op de banken te krijgen met ‘Viventi Vrijdag’.

Na deze feestelijke hervatting van het concert kwam Mathilde Geerds weer op het podium voor haar tweede buut van de middag. Weer wist ze de zaal constant aan het lachen te krijgen. Niet veel later kwam ook Paul weer naar voren voor zijn tweede buut. Tussendoor zong Viventi nog een aantal liedjes, aangevuld met dans van Zarah Franceschina en Maud Bosma.

Viventi sloot de geslaagde middag af met ‘Leef’ van André Hazes en ‘Happy New Year’ van Abba, terwijl de kanonnen confetti de zaal in schoten. Naast de koorleden van Viventi, danseressen Zarah en Maud, gastzangeres Eline en sfeermakers Mathilde en Paul, werd het koor nog verder ondersteund door Theo Oude Avenhuis op gitaar, Annet Rikkink op de saxofoon, Ilona Arends en Sandra Busscher op accordeon, Wess Groeneveld op de drums en Marc Smellink als pianist en Kitty Engelbertink als regisseur. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Jolanda Smellink.

Een woord van dank is op zijn plaats voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt. Een speciaal woord van dank is er voor de vele vrijwilligers van de MFA Tilligte. Uiteraard een speciaal woord van dank aan de sponsoren die dit concert mogelijk hebben gemaakt: Cogas Cultuurfonds, Coöperatiefonds Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zvingend het nieuwe jaar in met Popkoor Viventi