Roefeldag 2024

Roefeldag Basisschool 'n Esch Tilligte

Ook dit jaar zijn de leerlingen van groep 5/6 en 7/8 weer op bezoek geweest bij verschillende bedrijven in eigen omgeving. En ook dit jaar was de Roefeldag weer interessant, leerzaam en leuk. Hieronder hoe de groepen 5/6 en 7/8 het hebben ervaren. 

 

Roefeldag 2024 Groep 5/6

Onze Roefeldag was wederom een groot succes! Geweldig om te zien hoe Tonnie Oude Luttikhuis (Oude Luttikhuis Engineering BV) en Peter Gerwers en Lisa Gerwers  (Aannemersbedrijf Gerwers Tilligte B.V.) met passie over hun bedrijf praten. Oude Luttikhuis Engineering B.V is opgericht in 1993 voor het automatiseren van machines. In deze jaren zijn voor verschillende machinebouwers besturingen gebouwd voor eindklanten wereldwijd (Canada, Rusland, Midden-Oosten, Europa, etc.). 

Aannemersbedrijf Gerwers heeft specialisten in huis die zich vooral focussen voor de disciplines Wegen, Water en Groen.  Zij hebben al meer dan 65 jaar ervaring in huis en werken voornamelijk in de regio Twente. 

Wij kregen overal een uitgebreide rondleiding en alles werd ons goed uitgelegd. Er waren veel vragen en zij namen de tijd om ze allemaal te beantwoorden. Beide ondernemers begonnen met het vertellen over hun eigen loopbaanontwikkeling. Wist je dat Tonnie Oude Luttikhuis na 32 jaar bijna met pensioen gaat? En wist je dat Peter Gerwers als kleine jongen altijd al bij het bedrijf aan spelen en werken was? 
Als verrassing kregen we nog iets lekkers! Wat een verwennerij!

De leerlingen waren erg enthousiast en ik denk dat de kinderen er een paar inspiratiebronnen bij hebben. Bedankt voor de rondleiding en alle informatie. 


Roefeldag 2024 Groep 7/8

Ook dit jaar zijn we met groep 7 en 8 op pad geweest voor de jaarlijkse Roefeldag. We hebben weer een kijkje mogen nemen bij twee verschillende ondernemingen in de omgeving van Tilligte. We hebben vandaag eerst een bezoekje gebracht aan het bedrijf van Jan Lohuis, Lohuis Las- en constructiewerken. Jan heeft de voormalige boerderij omgebouwd voor zijn bedrijf. We mochten ook kijken door een laskap, terwijl Jan een stukje ging lassen. Dat was erg indrukwekkend! Verder hebben we ook nog een kijkje genomen bij het bedrijf van Jans zoon. Want op hetzelfde erf is nog een schuur omgebouwd tot een hal voor interieurbouw met houtbewerkingsmachines.

Daarna zijn we weer de fiets gestapt richting Camping De Rammelbeek. Hier werden we vriendelijk ontvangen door Boyke. We hebben daar een rondleiding gekregen over de camping en daarna mochten we zelf aan de slag. Een paar leerlingen hebben de mensen van het animatieteam geholpen, de hokken van de konijnen moesten worden schoongemaakt, en twee leerlingen hebben het water van het zwembad gecontroleerd. We zijn erachter gekomen dat er op de camping ontzettend veel beroepen te vinden zijn en dat de meeste functies op de camping erg veelzijdig zijn.

We willen dan ook de mensen van Lohuis en van Camping De Rammelbeek ontzettend bedanken voor hun tijd! Wij hebben het enorm naar ons zin gehad en sommige leerlingen kunnen niet wachten tot ze wat ouder zijn om vakantiewerk te komen doen!