Bijeenkomst 75 jaar bevrijding gemeente Dinkelland

 

Beste inwoners van de gemeente Dinkelland,

Op 2 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de gemeente Dinkelland werd bevrijd. Sindsdien leven we in vrijheid en dat willen we vieren. Samen met u! Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners van Nederland op om in 2020 op grootse wijze te vieren dat we alweer driekwart eeuw in vrijheid leven, maar ons daarbij ook te realiseren dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Dat betekent dat ook inwoners van de gemeente Dinkelland worden uitgedaagd om samen een fantastisch vrijheidsfeest te organiseren. Een evenement waarbij naast het vieren van vrijheid ook het gesprek op gang wordt gebracht over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en vrijheid voor nu en in de toekomst. Waarbij verhalen over oorlog en vrijheid worden opgehaald en nieuwe tradities om de vrijheid te vieren worden omarmd. Als gemeente willen we u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij het neerzetten van een fantastisch feestprogramma in alle kernen. Hoe? Daarover willen we graag met u in gesprek.

Daarom nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst op 20 juni in het gemeentehuis van Dinkelland, van 19:30 – 22:00 uur. Op deze avond is er volop ruimte om hierover van gedachten te wisselen en inspiratie op te doen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u al een concreet idee? Meldt u zich dan aan door een mailtje te sturen naar g.wehkamp@noaberkracht.nl Wij hopen u dat u erbij bent!

Met vriendelijke groet, Burgemeester John Joosten