Informatieavond energieloket Gemeente Dinkelland en Tubbergen

Nog niet iedereen is ermee bekend, maar er is een laagdrempelige manier voor inwoners om aanzienlijk te besparen op de energierekening. Dat kan door de verwarming waterzijdig in te regelen en de cv-temperatuur te verlagen. In veel woningen is de verwarming nog niet goed ingeregeld en staat de cv-temperatuur onnodig hoog.

 

Wanneer radiatoren en/of vloerverwarming niet goed zijn ingeregeld wordt het warme water vanuit de cv-ketel slecht over de radiatoren verdeeld. Is alles wel goed ingeregeld dan wordt het niet alleen aangenamer in de woning maar kan meestal ook de temperatuur van de cv-ketel omlaag waardoor er tussen de 15 en 20 procent gas bespaard wordt.

 

Om hier ruchtbaarheid aan te geven organiseert het Energieloket van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen in samenwerking met het buurtinitiatief ‘Gas Terug’ trainingsavonden. Tijdens deze avonden ontvangen inwoners informatie over hoe zij de verwarming optimaal kunnen inregelen en hiermee geld kunnen besparen.

 

Op dit moment staan er reeds twee trainingsavonden gepland:

Dinsdag 12 december  gemeente Tubbergen Restaurant 't Oale Roadhoes in Tubbergen van 19.30 tot 21.30 uur.

Woensdag 13 december gemeente Dinkelland Gemeentehuis in Denekamp van 19.30 tot 21.30 uur.

 

Wat kan je van ons verwachten?

Tijdens een trainingsavond leren inwoners stap voor stap hoe ze de verwarming zelf kunnen inregelen. Marinus Doosje van ‘Gas Terug’ legt aan de hand van een video uit wat een inwoner kan doen, waarom én met welk resultaat. Aan het einde van de avond kunnen inwoners een speciale inregelkit lenen.

 

Mocht de trainingsavond nog niet afdoende zijn voor inwoners om hun verwarming en cv optimaal in te regelen, dan bieden we ook de mogelijkheid om een workshop aan huis te geven.

Met een groepje inwoners gaan we dan praktisch aan de slag.