Het kan bijna beginnen: het Dorpsfeest 2019!

20, 21 en 22 september staat het beruchte Dorpsfeest van Tilligte weer op het programma! De afgelopen jaren was het altijd een groot feest en dat zal dit jaar natuurlijk niet anders zijn! We trappen het feest af met een mooie middag voor ‘de oudere jeugd’ van ons dorp. Vanaf 14:30 uur starten we met koffie en gebak, gevolgd door een fanatiek potje Jeu de Boules. Nieuw dit jaar is de pubquiz van 16:00 uur tot 17:00 uur. De kennis van de deelnemers wordt getest aan de hand van een pittige reeks vragen, onder andere over de historie van Tilligte.

De quiz is de afsluiter van de ‘oudere jeugd-middag’ en wordt om 17:00 uur gevolgd door een grandioze vijf uur-show met een barbecue voor het hele dorp! Onder het genot van heerlijk eten en een drankje halen we de vijf uur-show, die normaal in het café plaatsvindt, naar het Dorpsfeest! We hopen met zoveel mogelijk dorpsgenoten te BB      Q’en en zien jullie graag vrijdag om 17:00 uur! Opgeven voor de BBQ kan tot en met woensdag 18 september via www. dorpsfeesttilligte.nl of door te bellen of een berichtje te sturen naar Jorno Masselink (06-12606308). De kosten zijn €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Na deze eerste dag vervolgen we het programma op zaterdag weer om 13:30 uur met de mini-landbouwspelen! Alle kinderen uit het dorp kunnen dan meedoen aan de mini-Tilligter landbouwspelen met onder meer spijkerbroek hangen, een traptrekkerrace en touwtrekken. Hiervoor is geen opgave nodig.

De mini-landbouwspelen worden gevolgd door het meest prestigieuze volleybaltoernooi uit de omgeving van Tilligte. Voor Tilligtenaren, oud-Tilligtenaren of aanhang, de verschillende buurten nemen het tegen elkaar op en showen hun ‘volleybalskills’. Er wordt vier tegen vier gevolleybald en het speelschema wordt op de dag zelf bekend gemaakt. Het toernooi start om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur.

Nadat iedereen rustig bij heeft kunnen komen onder het genot van een heerlijk gekoeld drankje is het hoog tijd voor een feestavond! Iedereen uit het dorp is uitgenodigd om er een geweldige avond van te maken, waar natuurlijk ook de sportieve prestaties van eerder op de dag uitvoerig besproken kunnen worden. Om 20:30 uur start de feestavond die volledig aan elkaar gedraaid wordt door DJ Stan!

Om 21:00 uur een van de traditionele onderdelen van ons Dorpsfeest. Een Tilligte veiling, waar door de jaren heen al allerlei legendarische items geveild zijn, waaronder een dagje met Jelle Postel op de trekker en een gesneuvelde volleybal van tijdens het buurtvolleybaltoernooi. Ook dit jaar zijn er weer genoeg ludieke items te scoren. Benieuwd wat er dit jaar geveild zal worden? Kijk dan eens op www.dorpsfeesttilligte.nl.

Als iedereen enigszins bijgekomen is van de ongetwijfeld zware zaterdagavond, wordt er zondag om 14:00 uur gestart met de Tilligter Landbouwspelen. Voor het eerst georganiseerd tijdens het Dorpsfeest: in teams van minimaal drie personen worden er verschillende landbouwspellen gespeeld en de winnaars gaan er vandoor met een vat bier! Ook wordt er naast het vat bier een originaliteitsprijs uitgereikt aan het team dat zich het beste heeft gekleed naar het thema ‘landbouw’. Opgeven is mogelijk via www.dorpsfeesttilligte.nl.

Het Dorpsfeest wordt ook dit jaar weer afgesloten met de ‘afterparty’! Vanaf 16:00 uur live on stage: Henk Wijngaard en de band Falsch und Verruckt! Ook is er omtrent 16:30 uur voor het eerst in de historie van het Dorpsfeest een ‘badeentjesrace’. Van vrijdag tot en met zondag is het mogelijk om een badeendje te kopen voor één munt (op = op). Deze eendjes worden in een grote container met water gedaan, waarna deze container wordt losgetrokken. De badeendjes zullen vervolgens een felle, maar faire strijd met elkaar aangaan om als eerste de finishlijn te bereiken. Is jouw eendje als eerste over? Dan win je de eerste prijs! Ook nummer twee en drie vallen in de prijzen!

Ook is er natuurlijk de loterij! Om 17:00 uur worden de gelukkigen bekend gemaakt. Er worden vijf prijzen verdeeld, waaronder één minuut gratis winkelen bij Plus Jan ter Steege! Tot op het Dorpsfeest!

Het kan bijna beginnen: het Dorpsfeest 2019!