Ga met ons mee naar Kevelaer

Ga met ons mee…

naar Kevelaer

 

Ook dit jaar kunnen Twentenaren weer naar Kevelaer voor bezinning,

Gebed en ontmoetingen. De oost Twentse processie organiseert weer de jaarlijkse bedevaart op 23 en 24 augustus.

Als pastorale begeleiding gaan pastoor Munsterhuis, Diaken Kerkhof, pastoraal medewerksters Jose van den Bosch (parochie Lumen Christi)  en Christianne Saris (Pancratius Parochie) en pastor van der Sman (Plechelmus Parochie mee.

Het dames en herenkoor van Denekamp luistert met zijn zang de vieringen op en de muziekvereniging van Weerselo zorgt dit jaar voor de muzikale begeleiding.

De intentie van de bedevaart is in 2024 ‘Ga met ons mee…’

Inwoners van Oost-Twente en omgeving worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de mooie bedevaart.

De broederschap Oost-Twente organiseert de reis met de bus, met de fiets of wandelend.

U kunt ook op eigen gelegenheid gaan en in Kevelaer aansluiten.

 

Een of twee dagen

Op vrijdag 23 augustus vertrekken bussen vanuit diverse locaties in Oost-Twente. De aankomst in Kevelaer is om ongeveer 11:00 uur. Naast de tweedaagse bedevaart sluit een groep pelgrims uit Beuningen/de Lutte en omgeving  op vrijdag (één dag dus) bij de bedevaart aan.

 

Met de fiets

De deelnemers aan de fietsprocessie vertrekken donderdagmorgen 22 augustus vanuit Geesteren en Denekamp. Verder gaat er een racefietstocht naar Kevelaer en wel op vrijdag 23 augustus.

Vertrek om 06:00 uur vanuit Ootmarsum.

 

Wandelen naar Kevelaer

In 2018 is er voor het eerst een groep wandelend naar Kevelaer gegaan.

Inmiddels gaat deze groep nu voor de zesde keer op pad om zich op de vrijdag bij alle overige pelgrims uit Noordoost Twente aan te sluiten.

De afgelopen jaren bleek dit steeds een mooie en inspirerende wandelbedevaart.

Men wil dinsdag 20 augustus vertrekken uit Twente en zich dan op vrijdag de 23e aansluiten bij de overige Twentse pelgrims die per bus of met de fiets reizen.

Uiteraard zijn meer wandelaars van harte welkom!

De terugreis zal per bus gaan.

 

Programma

De opening van de bedevaart voor alle pelgrims is om 13:00 uur.

In processie trekken de deelnemers vanaf de parkeerplaats bij het politiebureau door de Hoofdstraat naar de basiliek. Daar vindt de openingsviering plaats.

Later in de middag volgt de kruisweg in het park. Voor deelnemers die minder goed ter been zijn, is de kruisweg in het Forum Pax Christi. ’s Avonds om 20:00 uur vindt het lof en de lichtprocessie plaats.

Op zaterdag 24 augustus is er onder andere ’s morgens om 08:30 uur een plechtige hoogmis in de basiliek. Natuurlijk is er tussen de vieringen door tijd voor gezelligheid, elkaar ontmoeten en persoonlijke gesprekken. Dat is ook waar de bedevaart om gaat.

 

Aanmelding en verdere informatie

Als u belangstelling heeft om dit jaar aan de bedevaart deel te nemen dan kunt u zich aanmelden bij de plaatselijke broedermeester, met opgave van naam, adres en telefoonnummer.

Ook voor verdere informatie, waaronder informatie over kostenvergoedingen, kunt u contact opnemen met  Ine Pross broedermeester in Tilligte. (tel. 06-13888148)

Of voor specifieke informatie over de fietsbedevaart of de wandelbedevaart.

Ria Vloothuis of Jos Bijen uit Weerselo (tel. 06-23997906).

De opgave moet uiterlijk op maandag 12 augustus binnen zijn.